Jul på Liseberg




En stämingsfull tradition sedan sekelskiftet. Gammaldags julmarknad, varm choklad, isbana, knäckäpplen, mysig julmusik, tomtefar, allsång, glögg och brända mandlar. Allt detta upplyst av miljontals glimarande juleljus. Jag ser fram emot en lika mysig julsäsong som förra året, nu när Jul på Liseberg slår upp portarna för nionde gången :)

Det är inte konstigt att det ska bli roligt att få börja jobba nu igen. Julen på Liseberg är något speciellt. Allt är mycket lugnare och mysigare trots att det ibland är fler människor i parken under julen än på sommaren. Det är ingen stress, alla gäster är trevligare och mer avslappnade. På julen är det ingen idé att springa omkring och hasta. Det är inga stora åkattraktioner igång som man måste stå i kö för att få åka och dessutom är ju själva tanken med Jul på Liseberg att det ska vara en mysig och roingivande stämning. Julstämning helt enkelt. Och det är det verkligen, det är det :) Men det är inte för alla juleljusen eller alla mysiga bodar som jag gillar det som mest. Utan det är Kenneths förtjänst. Det var nu, för snart ett år sedan som vi träffades, just på Jul på Liseberg. Jag stod i Skjutbanan och han kom förbi med Kakan och pratade. Eller aa, Kakan pratade rättare sagt. Efter en stund kom det fram att både jag och Kenneth bodde i Alingsås. En vecka och några tågresor senare vi var tillsammans. Helt underbart <3 <33

Idag är det alltså säsongspremiär. Och jag ska jobba precis som alla andra öppetdagar (förutom fyra!) fram till den 23 december. Förhoppningsvis kommer inte bloggen lida för mycket pga av detta. Jag ska försöka uppdatera så gott jag kan. Men antagligen så kommer det bli kärvt att blogga på helgerna, uppdaterar nog därför oftast på veckodagarna. Men vi får se, man ska aldrig säga aldrig.  Ni får kika in lika ofta som tidigare helt enkelt ;)

Måste skriva några rader om gårdagen också, innan jag glömmer det. Den var helmysig. Mamma kom upp till oss och, hör och häpna, lagade middag! Snacka om vardagslyx! Men hon hade tråkigt och kände sig lite ensam. Hon har ju inte vår älskade Jojjsen att gå och prata med på dagarna längre så det är klart det känns lite tomt så här i början :( Så jag fick ett telefonsamtal om att det skulle bjudas på Korvstroganoff med ris och så blev det. Vi hann även med att spela lite kort, ett parti plump. Riktigt roligt var det! Sen vid halv åtta körde hon mig till träningen i Ingared. Den gick helt okej. Mycket känslor och hårda närkamper på planen. Sånt är jättebra, går vi in till 110 procent på träning gör vi det i matcher också. Men det får inte bli sura miner och tjafs som det har blivit lite det senaste, sånt är aldrig kul. Efter träningen måste man vara vänner igen. Menmen, det ordnar sig nog. Sjukt skoj att spela när alla tar i iaf! Fast denna träningen var lite sämre än vad de senaste har varit tycker jag. Alla dröjde kvar alldeles för länge på planen, alldeles för långa byten. Det är ju meningen att man ska kämpa så hårt att man bara klarar i en, två minuter och sedan måste byta snabbt för att hämta andan. Men vår huvudtränare var inte där så det kanske berodde på det. Förhoppningvis.

Va skoj förresten att få så många fina och positiva kommentarer om vårt "nya" vardagsrum :) Verkligen jätteroligt! Kul att ni tyckte om det. Vi älskar det som sagt, kunde inte vara mer nöjda. Så tusen tack allihop! 

Nu ska jag diska lite, fixa lite och sen blir det till att laga nån snabb mat. När man börjar fyra så måste man nästan äta något innan annars kanske man hungrar ihjäl och det vill vi ju inte riskera ;) Haha. Ha det bra allesammans! 

Kommentarer
Postat av: Mary

Kommer nog och besöker dig på Liseberg någon dag framöver :)

2008-11-14 @ 13:21:23
URL: http://www.maaarys.se
Postat av: linda

elr hur? :D ja, han är skitsnygg ;)

2008-11-14 @ 13:41:51
URL: http://iiinduss.blogg.se/
Postat av: [email protected]

Vad roligt att Liseberg öppnar nu!!

Ska ta och åka dit lite längre fram i December!! :)

Vi kanske ses då!! :)

Jag ska hälsa på ett par bekanta och äta å umgås med dom! Skönt att bara koppla av!

Kommer du att jobba hela helgen nu??

Kramar

2008-11-14 @ 13:45:21
URL: http://nakenhunden.blogg.se/
Postat av: Sanna

Åhh vad mys det ser ut, fan får nog tjaata på min man, jul på liseberg är nått spec det.



Antagligen blir jag väl sjukskriven nu framöver och sedan blir det nog plugga för min del, projektet är lagt på is lite, eftersom jag mår som jag gör. Tråkigt nog. Imån ska jag till emmelie en sväng, kanske kan hinna med att ta en kopp kaffe eller så då?



Puss söt.

2008-11-14 @ 13:46:16
URL: http://sjoquist.blogg.se/
Postat av: Emelie

Hur har du gjort din signatur så fin? Jag försöker, men kan inte. Hur får du den på samma ställe varje gång? =)

2008-11-14 @ 13:53:43
URL: http://emeliiiees.blogg.se/
Postat av: Katja

Hehe! Helt ok :) misstänkte att det kunde finnas en sån där ;) Bara fint här, förutom att det regnar ute då såklart :) Har du en bra dag?

2008-11-14 @ 14:17:20
URL: http://candygal.blogg.se/
Postat av: Anonym

Längesedan jag var på L-berg, måste dit i år!

2008-11-14 @ 14:19:03
URL: http://thedevilwears.blogg.se/
Postat av: Emmelie

Nej fan orkar itne göra massa sånna, men de va den om hälsan iaf. ja jul på liseberg e förbannat mysigt alltså. Puss

2008-11-14 @ 14:34:36
URL: http://emmgus.blogg.se/
Postat av: Korven

jag har aldrig vatt på liseberg under jultid, kanske man borde? Ser grymt mysigt ut!



Jag har haft "paint-paus" ett bra tag nu, ett tag gjorde jag ca 3 bilder om dagen.. jag har nog en 7 pers som väntar på bild, men så fort jag tar mig själv i kragen å blir klar med dom ska jag se om jag kan göra en åt dig :)

2008-11-14 @ 15:43:54
URL: http://enlitenkorv.blogg.se/
Postat av: Carita

Åh, nu vill jag ha jul, ju! :D

2008-11-14 @ 20:06:01
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: Malin

Åååååååh, vad underbart med jul på liseberg!!! =) Blir lycklig bara av att titta på bilden =D Kommer tyvärr att missa hela den tillställningen iår =( Men men! Kommer väl fler år!!! Här är allt bra annars! Jobbar på med hundarna och annat! Men längtar fruktansvärt efter allt som har med jul att göra! Kan knappt hålla mig borta från julmusiken ens =P Ha det bäst vännen! Kramar

2008-11-14 @ 20:28:15
URL: http://www.nogg.se/sladhundsliv
Postat av: Linda Pihlblad

Så du tolkar det så. Då kan du lika gärna bli arg på dem som håller i festerna för jag känner inte alla som sagt. Du slänger all skit på mig känns det som. Jag hänger med Jonas på vissa. Då går jag med honom. Du får tycka vad du vill men jag kan inte förklara mer än vad jag redan har gjort. vad har det med saken att göra att jag inte vill ha med dig? Det har det verkligen inte.

2008-11-14 @ 22:19:10
URL: http://philippaolausson.blogg.se/
Postat av: Emelie

Grattis till pudret! Gå in på bloggen för mer info under 'vinnare' =)

2008-11-15 @ 07:17:39
URL: http://emeliiiees.blogg.se/
Postat av: saraH

Mysigt=)

2008-11-15 @ 13:01:58
URL: http://sarahart.blogg.se/
Postat av: Mary

Vad roligt att du sett fram emot att jobba. Hoppas det var lika kul när det väl kom till kritan :) Det har bara varit lugnt nu i helgen. Ganska skönt faktiskt. Kommer bli ett gäng lugna helger nu framöver när jag och Emma ska köra en detox :) Jag kommer nog i december när jag känner att det är dags för lite julstämning. Hoppas på lite snö tills dess också. Det skulle vara perfekt :) Puss på dig

2008-11-16 @ 23:56:24
URL: http://www.maaarys.se
Postat av: Emelie

Ny tävling på bloggen =) Kika in!

2008-11-17 @ 09:11:08
URL: http://emeliiiees.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vad roligt att du vann ;) Hehe. Då ska jag skriva till henne så kanske hon kan hjälpa mig. Ja, det är underbart att ha någon att älska! Ha en bra dag :)

2008-11-17 @ 10:45:27
URL: http://emeliiiees.blogg.se/
Postat av: Emelie

Kramar tillbaka såklart :)

2008-11-17 @ 10:46:06
URL: http://emeliiiees.blogg.se/
Postat av: Anton Ekstrand

Det är nog bara Kenneth som kan ragga med hjälp av kakor

2008-11-20 @ 23:17:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0