Mkt bra, mkt bra!

  

Var på konsert i Konserthuset i Vara igår och såg Jill Johnson tillsammans med Linda, Michelle och Malin. En väldigt lyckad kväll! Jätteskoj att träffa tjejerna och Jill var lika grym och säker som vanligt! Hon har en otroligt vacker röst och sjunger med en sådan känsla så man blir alldeles tagen. Riktigt bra. Heja Jill! :)

Ny dag, nya möjligheter.

Jag måste erkänna att det känns lite bättre angående plugget idag. Men jag har fortfarande bara skrivit en halv (ganska kass) sida och inte kommit igång idag än. Men det har jag bestämt mig för att göra. Hade ett litet break i lördags, blev så ledsen så jag bara grät och Kenneth fick trösta. Tur att jag har honom, han kan få mig lugn och få mig att skratta efter bara några minuter. Så nu, efter en hel del peppning ifrån min älskling, så känns det som om jag faktiskt kommer klara det. Måste bara komma igång ordentligt, sen flyter det mesta på av sig själv. Kenneth har lovat att hjälpa mig när han kommer hem ifrån skolan idag med så det känns skönt. Får väl se hur dagen utvecklar sig.

Helgen har iallfall varit helt underbar. Match igår, som ni kan läsa om i inlägget här under, och sen var vi på middag och födelsedagsfirande hos Annkie och Stig (grattis igen svärfar!). Fredagen och lördagen var bästa på länge. Laga mat, titta på film och bara umgås med älsklingen är det bästa som finns :)




Jag älskar dig väldigt mycket Kenneth.

Vilken härlig vinst!!!

Japp vi spelade match igår, hemma mot Borgstena, och vi vann med 1-0! Helt underbart! Lisa avgjorde precis i slutsekunderna, så det var en nervpirrare som hette duga. Men otroligt härligt att vi inte ger upp utan fortsätter spela bra fotboll och skapa chanser trots en hel del otur :) Hur som helst, det var riktigt roligt att komma tillbaka efter en månads ofrivilligt uppehåll kan jag ju säga!! Men jag måste erkänna att det känns att det var ett tag sen man spelade. Hihi. Och att sen köra igång på match och spela 90 minuter det känns vill jag lova. Har en onådig träningsvärk i precis hela kroppen idag och två saftiga skavsår på mina hälar men det är sånt man får ta! Är bara så roligt att vara gång igen, har verkligen saknat fotbollen! Blev ganska nöjd med min egen insats igår med, gjorde en del fina passningar men jag tog helt slut i andra halvlek. Orkade knappt stå på benen och dom ville inte det jag ville, men vad gör det när man har sådana underbara lagkamrater!?! :) En stor eloge till de tre F15 tjejerna som var med oss igår med och som gjorde en kanonmatch allihop, riktigt skoj att ha er med!! :D :D

ÄLSKAR MITT FINA LAG, VI ÄR BÄST!!!

Varför kommenterar ni inte?

Ja, det är vad jag undrar nu. Ser ju på statistiken att det nästan är rekordmånga inne varje dag och ändå får jag inga kommentarer?! Varför är det på detta viset? Är det bara jag som känner av detta fenomen eller är det är allmän trend runt om i bloggvärlden? Förlåt om jag låter grinig men det är faktiskt sant det som sägs, det är inte lika roligt att vara påhittig och uppdaterad när ingen kommenterar. Och dessutom är det ju tråkigt att inte ha en susning om vilka ni är som är inne och kikar på min blogg, eller hur? Så för att göra mig glad så får ni gärna ge er till känna! Jag skulle behöva lite feedback (gärna positiv) eller ett vänligt ord eller två för att få tillbaka min blogg- inspiration!! :) ...usch va gnällig jag är >.<

Förlåt. Jag får helt enkelt skylla mitt negativa sätt och gnälliga humör på att jag faktiskt inte mår riktigt bra just nu. Däremor vill jag tacka alla ni underbara därute som har skickat sms eller hört av er på ett eller annat sätt sen mitt förra inlägg med uppmuntringar och fina ord. Ni är guld värda. Speciellt tack till Emma N och Jeanette som verkligen har visat att de bryr sig trots att vi inte umgås eller hörs av särskilt ofta. Ändring på detta. Hursomhelst, det betyder så otroligt mycket. Ni är underbara.

Vad som då hänt sen sist? Inte mycket. Jag gnetar på med engelskan trots att det känns motigt. Har skrivit en halv datorskriven sida. Och det är inte ens bra skrivet. Men gudarna ska veta att jag verkligen försöker. Jag har även vart ute och gått med syssling Emmelie igen (mycket trevligt). Och just det ja, höll på att glömma. Kenneth har fått reda på sitt provresultat och det visade sig att stackaren hade/har salmonella. Inte konstigt att har var så dålig som han var. Tur att det går åt rätt håll nu iallafall. Lite konstigt däremot att jag har klarat mig än så länge. Men med min vanliga tur så dröjer det väl inte länge innan jag ligger med 40-graders feber och kramper jag med. Kenneth är ju smittbärare i 4-6 veckor till :/

Men nej, nu låter jag alldeles för deppig så nu får jag nog ge mig för idag.

Fullt upp och väldigt pressad :(

Ja, jag har verkligen haft fullt upp det sista och det kommer inte bli lugnare i nästa vecka om man säger så. Har iaf hunnit med en del, jobbat på Liseberg, vart ute och gått med syssling två gånger och igår var jag och Kenneth hemma hos mina föräldrar I Lövhult och hälsade på dom. Fick även besök av alla grannbarnen, mycket skoj. Vi lekte bland annat med barbies allihopa; jag, Kenneth, Andreas, Jonas, Sofia och mamma. Hade riktigt roligt, både jag och Kenneth skrattade så vi grät. Haha :)

Men all min vakna tid går just nu ut på att oroa mig inför framtiden på ett eller annat sätt. Jag har ett STORT arbete i engelska tills på nästa onsdag och jag har lite lätt ångest över om jag ska hinna få klart det eller inte. Känner mig så otroligt pressad av detta. Problemet ligger väl i att jag har så galet höga krav på mig själv och att det lätt gör att jag får skrivkramp. Jag kan inte lämna in nåt halvbra eller bara bra. Det ska vara perfekt. Sån har jag alltid vart och kommer nog alltid att vara. Så det här med plugget känns otroligt jobbigt. Sen oroar jag mig för att jag inte hinner träna fotboll, både jobbet och plugget mm måste ju gå före men jag saknar det nåt enormt! Och sen är det ju det här med jobb. Jag måste hinna med att söka jobb samtidigt som jag pluggar. Och ag vill verkligen få ett jobb. Jag måste skaffa ett jobb. Är så sjukt trött på att bara vara hemma. Jag vill ha ett jobb att gå till varje dag, ett jobb där det finns folk som räknar med mig och litar på mig. Är så trött på att inte känna mig behövd. Jag vill tillhöra nåt. Vill känna mig nöjd efter att ha gått upp tidigt och jobbat en hel dag. Jag kan inte för mitt liv förstå hur någon människa "tycker det är gött" att vara arbetslös. Man känner sig bara oduglig och dålig. Jag hatar det. Snälla någon, ge mig ett jobb tack?

Men som det ser ut nu förstår jag inte hur jag skulle ha hunnit med och jobba åtta timmar per dag. Tycker jag känner mig stressad dygnet runt. Finns hela tiden saker att göra. Diska, tvätta, städa, damma, laga mat, vattna blommor, slänga kartonger och tidningar, dammsuga. Hushållsgörat tar aldrig slut. Sen är det massa samtal som ska ringas, alfa-kassan (som jag fortfarande inte har hört ett skit ifrån, lämnade in alla papper i januari) läkare osv osv. Sen är det ju plugget, jobbsökandet, träningen som jag försöker hinna med så gott jag kan. Och inte minst bloggen. Mår dåligt att inte ha tid med att uppdatera som jag vill. Tycker det är så skönt att skriva av mig emellanåt. Men det hinns tyvärr inte med. Vill blogga om Thailand men inser att det inte är värt att försöka med det innan min inlämning och mitt tal i engelskan på onsdag. Dessutom krånglar ju min blogg, jag kan inte lägga in bilder, och jag kan inte ens drömma om när jag ska få tid till att ta tag i och fixa det. Nej, jag måste vara realistisk. Jag måste inse att jag inte kan hinna med precis allt. Eller jag kan inte hinna med allt, få det perfekt och samtidigt må bra inombords. Jag hinner bara inte. Och jag vill inte göra något bara okej, det ska vara felfritt. Åå, vad jag blir trött på mig själv ibland.

Vet egentligen inte vad det är jag försöker förmedla med det här inlägget. Vill egentligen bara få ut mig det, få er alla att förstå att jag försöker. Jag kämpar, stressar och sliter för att allt ska gå ihop men allt känns så övermäktigt. Vet inte hur jag ska få ihop allt. Min nästa vecka till exempel, är helt fullknökad. Även om jag inte har ställen jag måste besöka från sju till fyra så är det hela tiden saker som måste göras, bli gjorda och saker som får hoppas över i brist på tid. Såhär ser min planering ut inför de kommande dagarna och resten av veckan:

Lördag: Plugg, plugg och åter plugg hela dagen. Skulle egentligen vilja gå till hotellet med tjejerna eller åka på avskedsfest hos Zandra men jag har inte tillräckligt med energi. Jag orkar helt enkelt inte. Det får bli matlagning med pojkvännen och mys på kvällen istället, det sistnämnda som är det enda som kan få mig att känna mig helt lugn och må hundraprocentigt bra igen.

Söndag: Kenneth gör prov mellan nio och tolv. Jag har match med fotbollen klockan 12, samling 10:45 på Byvallen. Efter matchen som kanske är klar vid tre, ska vi hem till Annkie och Stig för att fira Stigs födelsedag. Inget plugg kommer alltså hinnas med den här dagen :(

Måndag: Söka jobb är egentligen ett måste som skulle vart klart (de jobben jag tänkt söka och lämna in cv på nu närmast) redan i förra veckan eller helst veckan innan dess. Men hinner inte gå runt i Alingsås och lämna in cv hela dagen utan måste fokusera på pluggandet. Vid sex hämtas jag upp och åker till Vara för att gå på konsert med några kompisar vilket är bestämt sen länge. Träningen får alltså stå tillbaka, igen :(

Tisdag: Bugg planerat på kvällen mellan halv sju och åtta. Hela dagen måste gå åt till plugg.

Onsdag: Plugg på dagen och inlämning och redovisning på kvällen. Träningen får stå tillbaka igen :(

Torsdag: Äntligen lite vila ifrån plugget. Engelskaarbetet är förhoppningsvis klart och jag kan pusta ut ett tag innan nästa inlämning. Måste dock söka jobben på dagen och mellan klockan 16:00 och 20:00 är det infomöte på Liseberg. Missar träningen IGEN :( :(

Fredag: Utbildningsmöte på Liseberg mellan 09:00 och 14:00. Antagligen hem till Linda och Magnus på kvällen. Hur trevligt sällskap jag nu än kommer vara efter att ha stressat och jäktat ihjäl mig under hela veckan?

Ja, sådär ser min kommande vecka ut. Blir trött bara av att tänka på det. Men förhoppningsvis överlever jag och det som inte dödar, det härdar ju. Men jag känner mig bara så urbota trött hela tiden. Känner mig så pressad och stressad och jag är på gränsen till att börja gråta hela tiden. Känner mig totalt i obalans. Tur att jag har världens bästa pojkvän här hemma att luta mig mot när allt känns för jobbigt. Han ställer upp till 110 % i vått och torrt. Hjälper till här hemma, diskar, städar, lagar mat så det står härliga till och kort sagt bara finns här för mig. Vet inte vad jag hade tagit mig till utan dig Kenneth. Hade inte orkat gå upp på morgonen ibland om det inte vore för dig. Tusen tack älskling. Jag älskar dig mer än något annat.

Vårstädning!

Japp, idag har vi vart riktigt duktiga jag och Kenneth! Vi har nämligen storstädat hela vår lägenhet idag nu på morgonen! Är verkligen jätteskönt nu när det är klart. Hela lägenheten doftar friskt och solen skiner utanför fönstret. Känner mig riktigt motiverad att gräva ner mig i engelskaböckerna nu. Inte? Nej, inte alls faktiskt. Hade hellre tagit en långpromenad i vårsolen och underhållt solbrännan men vad ska man göra. Plugget måste bli gjort, jag börjar bli faktiskt bli lite stressad nu. Men det är hursomhelst betydligt lättare och skönare och plugga när det är så rent och snyggt omkring sig :) Vi har till och med dammat vintrinskåpet och dammsugit soffan. Helt underbart. 

Det kan man kalla vårstädning på hög nivå!! :)  

Män som hatar kvinnor.

Var och såg den igår i Bergakungens VIP-salong och kan erkänna att jag blev besviken. Jag fullkomligt älskar boken och har fått höra av vänner och bekanta att den ska vara riktigt bra. Antar att jag hade lite för höga förväntingar helt enkelt för jag tyckte knappt att den var värd och se. Fast nu är jag nog lite hård. Jag tyckte det va riktigt skoj att ha sett den och hade man inte läst boken så är det självklart en bra film. Men de hade ändrat på lite väl mycket saker, vissa saker förstår jag inte alls varför de hade skrivit om och vissa scener i filmen är ju nästan lite töntiga. Som den när Mikael gör inbrott hos Harald, det blir ju nästan fjantigt? Dessutom tycker jag att de flesta skådespelarna var riktigt bleka. Inga höjdarinsatser direkt. Alexandra Rappaport eller vad hon heter, som reporter i början av filmen till exempel. Kunde de verkligen inte hitta nån bättre? Hon kan ju inte ens låta trovärdig när hon i princip läser innantill. Ruskigt dåligt. Och jag som älskar Michael Nyqvist och lovordar honom efter varje film? Vad hände här? Han spelar tafatt och föga övertygande. I boken tycker jag Blomqvist är en stark individ och i filmen vet han ju knappt vad han själv heter. Nej, jag är inte nöjd alls. Bäst av alla är ju Rapace som Lisbeth Salander, hon spelar riktigt bra. Men i stort sett så är jag som sagt besviken. Filmen var inte alls som jag förväntade mig och inga av personerna varken såg ut eller var som jag har föreställt mig. Tyvärr. Men för att vara en svensk film så är den betydligt råare och naken än vad jag någonsin trodde en svensk film skulle kunna vara. Det är ju faktiskt positivt! Men i övrigt, njaae. Gå och se den, filmen är inte dålig men boken är 1000 gånger bättre, det kan jag lova :)




Går inte att ladda upp bilder :/

Är det bara jag som upplever att blogg.se är fruktansvärt segt nu? Jag hoppas att det är den sidan som är dum iallafall, för annars är det något fel på vår datorn..? Är lite orolig över detta. Försöker lägga upp lite kort ifrån Thailand men det fungerar bara inte. Jättetrist. Men men, får hoppas det kommer igång snart.

Hursomhelst, jag kan passa på att berätta vad min dag har och kommer att handla om. Gick upp med Kenneth imorse och åt frukost tillsammans. Lika mysigt som vanligt :) Sen tog Kenneth åttatåget till skolan och jag började fixa lite i lägenheten. Vid nio tog jag en promenad till vårdcentralen i det fina och underbara vårvädret och lämnade in ett prov åt Kenneth, hans mage är ju fortfarande inte bra :( Sen dess har jag vikt in alla nytvättade kläder i garderoberna (hade tre överfulla ikeakassar ifrån Thailand mm), vattnat alla blommorna, slängt alla tidningar (jättetungt!) och nu ska jag diska all disk. Känner mig riktigt duktig idag. Alltid kul att överraska Kenneth med att göra fint i lägenheten när han som minst anar det. Försäkrade honom att jag inte skulle hinna fixa något idag och att vi skulle fixa allt ihop tillsammans ikväll... Hihi. Så gud nåde honom om han inte märker nåt nu!! Jag skulle egentligen gått in till stan idag med och sökt jobb men nu hittar jag inte mina cv som jag hade skrivit ut och gjort iordning >.< Så typiskt. Orkar inte skriva ut och göra om allt nu så det får väl bli imorgon istället.

Idag har jag nämligen ett fullspäckat schema. För förutom jobbsökandet har jag massor med planer. Ska in till Gbg och gå på bio med min älskling i eftermiddag. Ska se Män som hatar kvinnor i VIP-salongen i Bergakungen. Ska bli kul eftersom vi båda har läst boken och vi har hört att filmen ska va riktigt bra! Dessutom är det första gången vi ska kolla i VIP:en :) Bion börjar halv sex så jag tar halv fyra tåget in. Innan dess ska jag gå in till stan och lämna tillbaka några böcker som jag har lånat på biblioteket och så ska jag lämna in engångs-undervattens-kameran för framkallning. Och så ska jag göra iordning lägenheten som sagt. Hade även tänkt blogga om Thailand och plugga engelska men det får stå tillbaka båda två tyvärr. Ska iaf ha med mig engelskaboken på tåget så jag får pluggat lite. Kontentan av det hela är att jag faktiskt inte har tid med att sitta här mer! Detta inlägget har tagit alldeles för lång tid att skriva på grund av mina totalt ohanterbara men gudomligt snygga akrylnaglar som jag gjorde i Thailand. Haha, har fortfarande inte lärt mig skriva med dom. Men nu kan jag iaf knäppa byxorna själv ;) Det är inte lätt när det är svårt vet ni.

Ska bara nämna att vi åt en himmelsk god räkmacka på Heaven 23 igår. (Ja, jag vet att jag har använt det skämtet förut men tycker det är förbannat bra ;)) Hihi. Väldigt trevligt var det iallafall, fick firat Stefan ordentligt och stämningen var på topp. Nu ska jag sätta fart. Ha det bra allihop och glöm inte att kommentera, kommentarer gör mig glad! :)

Han klarade det!! :D

Fick precis ett sms av Kenneth och vet ni vad det stod..?! Han klarade sin första tenta! Var egentligen aldrig orolig, vet ju hur mycket han har kämpat och slitit och hur bra han kunde det men det var väldigt skönt att få det bekräftat!! Är verkligen jätteglad för din skull, så ett stort grattis till dig älskling! Jag är galet stolt måste jag erkänna! DU är bäst!! :) 

Förresten, tänkte bara tillägga att jag och Kenneth firade 15 månader i lördags
och att vi snart har bott tillsammans i ett helt år. Det är inte klokt vad tiden går.
Stort grattis till oss älskling!! <33 <333

Hemma igen.

Japp, nu är vi hemma igen och det har vi faktiskt varit ett tag. Vi kom hem ifrån underbara Thailand i tisdags-morse men jag har alltså inte hunnit skriva i bloggen förrän nu. Ville egentligen vänta tills jag hade tid med ett långt och utförligt inlägg om vår helt fantastiska resa men tyvärr så får det lov att vänta några dagar till. Har verkligen haft fullt upp sen vi kom hem. Vi landade på Landvetter 04:07 (tre minuter före utsatt tid) natten till tisdag, åkte hem och sov några timmar och när vi vaknade igen mådde varken jag eller Kenneth speciellt bra. Kenneth var riktigt dålig. Han hade 39.6 i feber och var glödhet. Så sen dess har jag mest vart hemma och lekt sjuksyster åt min sjuka älskling. Och han är fortfarande inte bra. Han är dålig i magen, har otroliga magknip och han har fortfarande feber. Han är verkligen ordentligt sjuk, stackaren. Det gör ont i mig när jag ser honom må så dåligt :(

Men det är hursomhelst inte bara Kenneths ohälsa som har hindrat mig ifrån datorn (ja vet att han skulle klara sig utan mig i några minuter men det har helt enkelt inte känts nödvändigt eller lockande att sitta vid datorn när läget är som det är), det har vart flera andra saker som har tagit upp min tid med. I onsdags var jag till exempel på utbildningsmöte på Liseberg i fem timmar, riktigt skoj att träffa gänget, eller iaf delar av det, igen. Ser fram emot den nya säsongen. Skulle som sagt helst ha jobbat här i Alingsås nu när Kenneth ska jobba på Citymail men med tanke på läget i Sverige får man hålla fast vid och va glad för de jobben man har, det är inte lätt att få nåt nytt om man säger så. Men jag ger inte upp än, trägen vinner.

Sen har jag även packat upp resväskorna med alla kläder och shoppingfynd ifrån Thailand, städat mm, så bloggen har tyvärr fått vänta. Men idag insåg jag att det kommer ta ett tag innan jag kan författa ett såpass inlägg som vår underbara resa förtjänar och fick göra en kompromiss eftersom jag märker på besöksantalet att ni är många som är inne och kollar efter en uppdatering och många som är nyfikna på hur vi har haft det. Bilder blir det tyvärr inga idag heller eftersom jag inte ens har hunnit lägga över alla bilderna till datorn än. Dumma mig. Ska försöka få tid till det helgen iaf :)

Ikväll blir det mys och filmkväll här hemma, ska laga mat ihop var det tänkt men vi får se hur pigg Kenneth är på det, han har ingen matlust stackaren. Imorgon är det fullt upp. Jag och världens bästa svärmor ska på sminkkurs mellan tio och tolv, sedan är det det dop för Ebba i Hemsjö kyrka klockan tre, sen ska vi träffa Annkie och Stig på kvällen igen var det tänkt. Ska bli väldigt trevligt :) På söndag är det TUR-mässan i Gbg och jag kanske ska försöka få med mig mamma dit (det har änna blivit en tradition att åka dit ihop) men vi får se. Ska äta på Heaven 23 på kvällen med med hela Kenneths familj för att fira Stefans födelsedag. Men jag hoppas hinna uppdatera bloggen "på riktigt" på söndag iaf! Ni får helt enkelt stå ut med mig och min seghet lite till, förlåt! 

Men för att stilla er nyfikenhet: Thailand var bättre än i mina drömmar. Helt oslagbart. Nu - matlagning. Ciaaooo!

RSS 2.0