Vanligaste orden på min blogg just nu


Vill ni göra en egen kan ni göra det här :)

Lördag.

Yes, idag är det lördag. Igår var det alltså fredag och jag och min älskling roade oss på olika håll. Han var i Gbg på sin första sittning och jag var i Saxebäcken hos min goda vän Linda. Vi åt tacos, kollade på Let's Dance, film mm. Hade mycket trevligt!! Kenneth hade också skoj, så det var en toppen kväll :) Kändes lite konstigt att sova borta ifrån Kenneth bara. Har alltid svårt att somna när han inte ligger där brevid mig, håller om mig och pussar mig godnatt i nacken som han gör varje kväll. Men det gick till slut iaf. Ska bli mysigt att sova tillsammans ikväll om jag säger så :) 

Idag har jag vart och tränat fotboll, Kenneth har pluggat och nu har vi precis ätit mat. Måste bara berätta om min träning. Tror inte jag har nämnt det i bloggen innan men i nästan två veckors tid nu har jag, i början av varje träning fått så otroligt ont i magen (Och nej - det är inte håll! ;)) Det är precis som om jag får världens jäkla mensvärk helt plötsligt. Det kommer helt ifrån ingenstans när vi har sprungit ett tag och det gör så fruktansvärt ont att jag knappt kan stå på benen. Och det blir bara värre och värre för varje gång. Jag har det aldrig annars, förutom när jag har mens då såklart, fast inte ens då gör det såhär ont. Men jag kommer antagligen inte få mens förrän imorgon eller på måndag och detta har som sagt hållt på i två veckor snart, varje gång jag rör på mig och tar ut mig. Så det kan ju inte vara vanlig mensvärk. Det är precis som om någonting där inne i magen inte hänger med när jag tränar. Det konstiga är att det gör ondare och ondare tills det till slut gör så ont att jag inte kan stå på benen och då, när jag har satt mig när och vilat en stund går det över på ca tio minuter, en kvart. Sen kan jag vara med på resten av träningen utan problem. Visst känns smärtan lite dovt hela tiden men det gör ju inte hälften så ont som när det kommer. Det kommer så fort, så snabbt och elakt på något sätt. Kan inte riktigt förklara det. Riktigt äckligt är det iallafall :/ Idag var det värre än någonsin. Vi sprang sjörundan i ganska bra tempo och jag hängde med utan problem, sen 200 meter innan vi var tillbaka så satte det in. De 200 meterna kändes som 200 mil. Var så långt att springa när det gjorde så ont och när jag kom fram föll jag bara ihop. La mig i fosterställning på golvet i omklädningsrummet och skrek. Grät alltså. Lennart (min kära tränare) kom in och bara klappade mig på ryggen när jag låg och snyftade. Låg väl där i tio minuter typ, sen var det nästan helt borta igen. Hur kan det komma och gå så fort? Borde följa Lennarts råd och söka för det för såhär kan jag inte ha det. Det gör så frukansvärt ont. Men har vart på vårdcentralen så mycket det sista, är nästan pinsamt att gå dit nu igen. Vill inget hellre än att få vara frisk och smärtfri. Förstår inte varför det här sista året har krånglat så mycket för mig..? :/

Nåväl, det löser sig på något sätt förr eller senare. Nu har jag iallafall fått klagat av mig rejält och det är alltid skönt. Det är ingen av er där ute som varit med om något liknande och har några tips om vad det kan vara? Hursomhelst. Idag ska vi ut och äta och bowla med Kenneths föräldrar på Stures här i Alingsås. Ska bli riktigt roligt :) Innan dess ska vi hinna plugga lite båda två och jag tänkte även hinna diska och bestämma vad jag ska ha på mig ikväll. Det kan ju vara en fördel ;) Ni får ha det bra allesammans. Hörs imorgon och då hoppas jag verkligen att min nya design är helt klar! puss!

Riktigt rolig fotbollsträning!!

Ja, det var verkligen hur kul som helst på träningen idag!! Lagen var jämna och alla var riktigt taggade och gjorde verkligen sitt bästa. Sånt är alltid roligt. Känns underbart att ha börjat träna fotboll igen "på allvar", har ju inte kunnat det på grund av Liseberg de senaste åren. Har verkligen saknat det. Nu tränar vi fyra gånger i veckan och det är så kul! Vi är många fler på träningarna nu än vad vi var förra året. I måndags till exempel var vi femton tjejer! Och då var tre, fyra av dom som brukar vara med på allt, inte där. Väldigt skoj :)

Nu ska jag snart krypa ner till min älskling, han ligger redan och sover sötnosen där. Väckte han när jag kom hem ifrån träningen (strax innan tio) för att säga godnatt osv, han brukar vilja det särskilt när han går och lägger sig så tidigt. Han brukar somna om igen efter två sekunder men det gjorde han tydligen inte idag. Efter jag hade duschat och gjort mig iordning (ca en timme senare) hade han fortfarande inte somnat och var ganska upprörd över detta. Då la jag mig jämte honom, pussade honom i nacken och pillade honom i håret tills både han och min arm somnade :) Han somnade bara efter nån minut, högst två. Är så underbart att kunna hjälpa någon på det sättet. Är så underbart att få honom att somna så lätt, att ha den effekten på en annan människa. Jag älskar det verkligen. Känns som om jag gör skillnad och betyder något för honom :) Fortsatte ett bra tag efteråt bara för att det kändes så bra, var så lycklig när jag låg där och lyssnade på hans lugna andetag. Gud vad jag älskar den killen.

Så vad gör jag då här? Var bara tvungen och kolla om min design var klar, kunde inte koppla av för jag var så fruktansvärt nyfiken. Hihi. Men det var den tyvärr inte så ni, liksom jag, får vänta ett tag till.

Imorgon blir det plugg på dagen och på kvällen ska jag hem till Linda Pihlblad för en riktigt myskväll. Film och tacos utlovas. Ska bli myys. Kenneth ska på sin första sittning med skolan, avslutningen för dessa två inledningsveckor. Vi kommer nog få en topppenkväll båda två :) :) Med det tackar jag för mig. Godnatt.

älskar dig :)


Min älskling i somras, alldeles nyvaken :) <33

Du är världens finaste kille och världens bästa pojkvän.
Älskar dig mer än något annat. Du är mitt allt.

Spänd av förväntan

Åå, snart har jag min nya design. Kan knappt vänta! Har fått en tjuvkik nu och Sussie har gjort den precis som jag vill ha den, hon har tittat på min mall och gjort den helt perfekt med sin speciella stil på :) Är riktigt nöjd, kul också att det är helt min idé allt ihop. Nu är det bara några smådetaljer kvar sen så är den klar!! Längtar så ;) 

En annorlunda dagens :)

Dagens lista är hämtad ifrån söta Sofies blogg, http://beciell.blogg.se/ :)

1. Är du nöjd med namnet dina föräldrar gav dig?

Ja, ganska så. Mer nu än när jag var yngre iallafall. Tyckte att Evelina lät så otroligt svenskt och tråkigt. Men nu gillar jag det :)
2. Vilka sorters djur har avsiktligt bitit dig?
Möss, kaniner, hamstrar, marsvin, underlater mm. Sen så har ju mina katter och hundar genom åren har bitit mig på lek/skoj. Men en gång när jag var liten blev jag biten i armen av en kompis hund, en schäfer som hette Cookie. Det gjorde riktigt ont och var fruktansvärt läskigt. Är fortfarande rädd för schäfer-hundar nu :/
3. Hade du hellre blivit född till det motsatta könet istället för det du föddes till?
Nej, jag är supernöjd med att vara tjej!
4. Vilken tecknad/animerad Disneyfilm är din absoluta favorit?
Har så himla många att det är svårt att välja. Får nog svara Ett Småkryps Liv :)
5. Har du något mål som du vill uppnå just nu?
Vill få ett jobb och komma på vad jag vill göra resten av livet.
6. Är du allergisk mot något?
Nepp, ingenting.
7. Väljer du att köpa ekologisk mat istället för "vanlig" när det finns som alternativ?
Nej, det gör jag inte.
8. Vilken hushållssyssla skjuter du upp så länge som möjligt?
Dammsugning, helt klart. Ruskigt tråkigt.
9. Vilken sport/idrott har du hållt på med som längst?
Fotboll, sedan jag var nio ungefär :)
10. Tror du att pengar kan köpa lycka?
Nej, det tror jag inte. Men pengar underlättar, helt klart.
11. Står du helst framför eller bakom kameran?
Hmm, framför tror jag.
12. Sjunger du i duschen?
Ja, ibland så tar jag ton.
13. Tar du några vitaminer/kosttilskott?
Japp, har börjat dricka ett glad med c-vitamin (brustablett) varje dag och äta en Q10-tablett :)
14. Vilken sorts frukt åt du senast?
Ett äpple häromdagen. Ska börja äta frukt oftare har jag bestämt!
15. Har du gjort något du ångrar den senaste månaden?
Ja, det har jag säkert gjort.
16. Vilken hårfärg föredrar du på det motsatta könet?
Blond såklart, precis den min älskling har :)
17. Hur spenderas en födelsedag allra bäst?
En solig dag med en hemmagjord jordgubbstårta och familj och vänner ute i Lövhult.
18. Brukar du handla på kredit?
Nej, har aldrig gjort det.
19. Har du någongång handlat på Gekås i Ullared?
Japp! Många gånger!!
20. Vad tänker du göra nu när frågorna är slut?
Äta min tallrik cornflakes som jag skrev om i mitt föregående inlägg ;)

Nu är jag trött på det här.



Min grannes hund har skällt och ylat som besatt ända sen Kenneth gick hemifrån imorse, vid tio över sju. Och den håller fortfarande på! Jag försökte somna om men det var lögn. Helt omöjligt. Den skäller och ylar som om den håller på att dö stackaren. Tycker så synd om den. Den skäller alltid när den är ensam, så fort ägaren går hemifrån sätter den igång. Det var likadant igår morse. På dagarna är det inte ett lika stort problem, då gör det mig inte så mycket. Men på morgonen vill jag sova! Vet att det är fler i huset som har reagerat. Jag är inte speciellt lättväckt ska ni veta, brukar kunna sova i det mesta buller, men det här går bara inte. Så för en halvtimme sen var det jag som skrev ett brev och la i min grannes brevinkast. Jag var inte arg, skrev mest som det var och att jag tyckte synd om hunden. Matten kanske inte ens vet om att det är såhär, och då gör jag ju henne en tjänst, eller hur? Ingen vill väl att sin hund ska må dåligt? Jag ringde till och med Kenneth innan  och läste upp brevet så det inte skulle låta för argt. Hihi. Vill ju inte bli ovän med grannarna i onödan. Men såhär kan vi inte ha det. Det går inte.

Idag ska jag hem till min kära mor och far en sväng. Har en hel del ärenden där idag faktiskt. Jag ska leta upp lite gamla BH som jag kan ha och träna i, träningsshorts och sen ska jag rota bland mina gamla skolgrejer med. Kenneth ska på middag med nollningsgruppen efter skolan idag så han lär bli sen och då passar det rätt bra att hälsa på mamsen och pappsen. Ska bli riktigt trevligt, var längesen jag såg dom :)

Annars har jag inte mycket planerat. Ska in till komvux och hämta min summering av det första kapitlet, ska bli spännande och se vad jag får för omdöme. Annars blir det väl till att plugga lite mer engelska. Nu ska jag äta en skål med cornflakes och mjölk, min specialitet. So long!

Our last summer



Satt och njöt av lite olika klipp på youtube nu (min nya hobby) och hittade den här videon ifrån Mamma Mia the Movie. Jag bara älskar den här låten, satt jämt och lyssnade på den och sjöng med när jag var liten. Mamma och pappa hade den och massa andra ABBA-låtar på LP nämligen :) Vilka minnen. Ska också passa på och skriva att mina underbara föräldrar var hemma hos oss förra söndagen och kollade på just Mamma Mia, kom precis på att jag hade glömt skriva om det här i bloggen. Så nu vet ni det med. Mycket trevligt var det :)

Idag har jag vart ute och gått en härlig promenad med min söta syssling Emmelie, Ebba och Tilda och sen var jag där en sväng och umgicks. Nu ska jag skicka ett mail till min engelska-lärare (ska kolla om jag kan ändra om lite i min planering) och sen blir det middag när Kenneth kommer hem. Han är på gymmet nu, gick dit direkt efter skolan. Strongt. Hoppas ni har en riktigt trevlig tisdag allihopa!

Helgens bravader

Helgen har varit mycket trevlig! I fredags åkte jag och Kenneth hem till Linda och Magnus för första gången. Dom har ju köpt ett hus på 146 kvadratmeter (helt galet stort och fint) i Hålanda. Var verkligen jättemysigt. Vi åt räkor, en jättegod kladdkaka och tittade på Let´s Dance. En perfekt fredagskväll helt enkelt! De hade även världens mysigaste katter, Tessla och Hobbe. Två långhåriga bondkatter/norska skogskatter som var helt underbara. Man kunde lägga dom hur som helst i knät och de låg bara kvar och spann. Och dom älskade Kenneth. Visst låg dom och myste i mitt knä med men alla djur verkar dra sig till Kenneth på något sätt. Orättvist! Hihi. Men de var jättekeliga samtidigt som de var väldigt lekfulla om man sprallade upp dom. Så söta. Precis en sån katt som man skulle vilja ha. Så nu har jag fått stå ut med Kenneths skaffa-katt-prat sen dess. Hihi. Nejdå inte stått ut, det var fel ordval. Är verkligen jättemysigt när Kenneth pratar om att skaffa katt. Så nu ska vi faktiskt börja hålla ögonen öppna! Vi vill ha en med norsk skogskatt i och det är kanske inte det lättaste att få tag på. Men om ni känner nån som känner nån som har fått eller kommer få kattungar med norsk skogskatt i, tänk på oss! :)

Så fredagen var väldigt mysig. Linda oc Magnus, vi får verkligen se till att träffas snart igen! Lördagen var också helt underbar. Jag åkte iväg och tränade fotboll mellan tio och tolv och Kenneth fick en välbehövlig sovmorgon. Han har ju faktiskt gått en hel vecka på läkarlinjen nu. Mycket nya intryck och annat som ska smältas :) Träningen gick bra. Sprang sjörundan två varv i spöregn och sen hade vi styrka och stationsövning inomhus mm. Jag tog ut mig ganska rejält, kände mig rätt nöjd efteråt. Sånt är skönt. När jag kom hem hade Kenneth börjat fixa i lägenheten. Vi tog tag i alla räkningar, satte in alla papper i pärmar osv. Vi (läs Kenneth) var väldigt duktiga! Min älskling dammsög dessutom hela lägenheten medan jag duschade. Han är otrolig. Sen gick vi och veckohandlade och hade en allmänt mysig eftermiddag. På kvällen lagade vi en smarrig middag tillsammans och kollade sedan på National Treasure 2, en jättebra film som alla borde se. På söndagsmorgonen bar det av till Gbg, närmare bestämt hem till Stefan och Anna. Kenneth och Stig skulle hjälpa sin bror att lägga golv och jag följde mest med som sällskap. Haha, satt och tjötade med Anna hela dagen istället. Mycket trevligt. Kände oss mest i vägen så vi beslöt oss för att låta våra karlar briljera istället :) Vid två tog jag och Kenneth tåget hem till Alingsås för vid halvfem var det dags för buggkurs i folkets hus!! Kenneth började ju där förra terminen men skadade fingret så han hoppade av då och började om nu igen. Innan dess hann vi även med att äta en god middag på Thai Take Away. Vi älskar ju thaimat. Buggen gick verkligen jättebra! Kenneth kom ihåg allt han hade lärt sig och var riktigt duktig. Såg ut som han tyckte det var riktigt roligt med. Jag dansade inte så mycket. Satt mest och kollade på Kenneth och var allmänt lycklig för att jag har en sån underbar kille. Var meningen att vi skulle väntat på fridansen sen så jag kunde buggat lite mer men jag fick sånt skoskav så vi struntade i det >.< Gick istället hem och kollade på A Beautiful Mind med Russel Crowe i huvudrollen. En av mina favoritfilmer som Kenneth faktiskt inte hade sett innan! En mycket bra film :) 

Det var vår helg det. En helt underbar sådan som alltid i Kenneths sällskap :) Nu är den en ny vecka och den ska bli lika bra som den förra, det har jag bestämt. Inga deppdagar och inget gråtande för min del, så det så. Idag ska jag möta Kenneth i stan (Alingsås) efter hans skola för vi ska leta upp en engelskabok som jag kan läsa i eng B. Lite besvärligt för den ska vara på ca 200 sidor och jag hittar inga som har så få sidor i!?! Men det ska nog ordna sig med Kenneths hjälp. Sen har vi tvätttid klockan fyra och klockan sex hämtar Lennart mig för en och en halv timmes fotbollsträning. Ska bli kul. Vill även hinna plugga lite med men vi får se hur det går med det. Annars får jag sitta hela dagen imorgon och hela onsdagen. Ska verkligen göra alla mina inlämingar exemplariska. Och då måste jag ha lite pli på mig själv så jag inte gör massa annat hela tiden istället för att plugga. Självdisciplin är ordet jag söker. Nu ska jag göra mig iordning. Ha det bra så länge allihop!

Vilken tjej!



Jag säger bara : Molly Sandén. Jag har helt missat den här tjejen tidigare, visst har jag hört hennes namn i förbifarten men jag har trodde väl bara att hon var nån Amy Diamond-kopia eller något liknande (utan att tracka ner på Amy allt för mycket). Men idag råkade jag klicka fram några youtubeklipp med henne och blev överväldigad. Hur gammal är den här tjejen egentligen? Någon som vet? Hon sjunger ju helt otroligt fantastiskt bra, tycker ni inte? Var bara tvungen att lägga in ett klipp med henne här på bloggen :) Och det fanns en del grymma att välja mellan ska ni veta. Här sjunger hon Helen Sjöholms underbara låt Gabriellas sång i ett utav mina favorit-teveprogram; Så ska det låta. Så luta er tillbaka, lyssna och njut!

Klickat hem.

Japp, nu har jag vart i shoppartagen igen! Har klickat hem två superfina påslakanset ifrån ellos.se :) Båda var på rea och kostade mig inte mer än 99 repektive 149 kr, Det är vad jag kallar ett bra köp! Vi har ju ett jättestort och mysigt täcke nu som vi fick i julklapp av mina kära föräldrar (210x200 cm) och vi kände att vi behövde ha några snygga lakan att byta med, har ju bara ett nu! Så det fick det bli. Jag beställde även tre(!) bikinis. Ja, jag är en riktig sucker för bikinis. Jag erkänner. Köper nog tre, fyra stycken inför varje säsong. Och jag använder dem allihop! Men jag ska nog inte behålla alla tre den här gången, vi får se hur många som passar och sitter snyggt. Tänkte ha med mig dom till Thailand nu i mars, mina gamla blev så utslitna i Turkiet i somras och sitter väldigt pösigt och hängigt nu, inte snyggt. Så jag får hoppas att minst en av dom nya faller mig i smaken! Håll tummarna för min skull :)


   
Några av fynden :)

Favorit i repris


Bara för att videon (och låten) är så j*kla bra!!

13 månader och mer kär än någonsin!

Ja, det är jag verkligen. Jag är fortfarande helt pirrig i Kenneths sällskap fast vi har varit tillsammans ett ganska bra tag nu. Hur underbart är inte det så säg!!? Men sen är han ju perfekt med så det är kanske inte så konstigt. Som igår tillexempel. Han var i skolan hela dagen och jag var ensam hemma, som vanligt. Kände mig ganska deppig och nere hela dagen. Satt och pusslade och grät för mig själv i soffan. Känner mig bara så fruktansvärt misslyckad ibland. Och när jag är ensam långa stunder så börjar jag grubbla och fundera. Jag är 21 och jag vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor, vad jag ska göra med mitt liv. Det är så frustrerande när man träffar tjejer och killar som är både två och tre år yngre än mig som har hela framtiden utstakad för sig. Jag känner mig så dålig. Jag vill också ha ett mål som alla andra. Jag vill ha en dröm som jag kämpar för att uppnå och jag vill känna känslan av att ha kommit in och lyckats med något. Istället sitter jag ensam hemma och gråter för mig själv, arbetslös och dessutom utan körkort. Jag kan inte riktigt fatta att det har blivit så. Jag har alltid vart bland de duktigaste i klassen, har riktigt bra betyg faktiskt och alla lärare har i alla tider sagt att jag ska bli något stort. Men jag är arbetslös. Och med tanke på krisen i landet så kommer jag väl få vara det ett tag. Bläää. Nu blir jag deppig igen. Men åter till saken: Jag var hemma och kände mig ganska bortglömd. Kenneth skulle på middag med nollningsgruppen efter skolan och hade haft fullt upp hela dagen så det hade inte blivit så många sms fram och tillbaka till varandra, knappt några faktiskt. Och jag hade varken ork eller energi att ringa någon kompis. Då ringer Kenneth vid fyra och säger att han är på väg hem. Det var precis som han kände på sig att jag var deppig. Men han hade ju ingen aning om det. När han gick hemifrån var ju allt bra och sen hade vi knappt hörts. Han hade ingen lust att äta middag med nollningsgruppen utan ville hem till mig för att han saknade mig. Jag började storgråta. Nån halvtimme senare var han hemma och mötte mig helt rödögd och gråtfärdig. Han satte sig ner i soffan och lugnade mig på det sättet som bara han kan göra. På ett ögonblick så mår jag genast bättre. Han kan få mig ifrån att gråta till att skratta på två sekunder. Jag förstår inte hur han gör. Men när han håller om mig och berättar hur fin jag är, hur mycket han älskar mig och att allt det här med jobb och studier kommer att ordna sig, så känns allt bra igen. Han har en kuslig effekt på mig den killen. Och när jag sansat mig går han ut i hallen och hämtar något. En present, bara sådär. Fick en världens snyggaste ipod-ficka!! Och den hade han dessutom köpt innan han ringde mig. Han är så underbar min älskling. Jag vet inte hur jag har lyckats att fånga en sån kille. Eller den killen kanske man ska säga, för det finns nog inga andra som ens kommer i närheten av min man. Han är världens bästa pojkvän. Punkt slut.

Så idag när han kommer hem (han skulle inte med på nollningen idag heller) så ska vi sätta oss vid datorn och leta utbildningar, spåna och fantisera om vad jag vill bli i framtiden. För till hösten ska jag börja plugga. Det känns som det är dags för det nu igen, jag känner mig sugen igen. Ska bli roligt. Men till vad, det återstår alltså att se. Ska iväg till engelskalektionen nu ikväll med, är dags att göra sig iordning nu. Har pluggat engelska hela dagen typ, duktigt av mig. Har även pratat med söta Sussie med, om en eventuell ny design till min blogg. Ska bli spännande, tror det kan bli rätt snyggt. Så håll utkik allihop :) Usch vad trött jag är nu känner jag. Vi gick och la oss vid halv elva igår och senast jag kollade på klockan innan jag somnade var tio över tre. Då hade jag inte sovit en blund. Det känns kan jag säga. Är fruktansvärt jobbigt när det blir så. Önskar det hade funnits något sätt att sluta tänka, bara trycka på en knapp och stänga av hela tankeverksamheten. Men det är ju önsketänkande som sagt. Nu ska jag hoppa in i duschen. Ha det bra så länge allihop!

Och förresten, jag lovar att jag ska bli bättre på att lägga in bilder. Men min kamera är sönder nu och alla bilder ligger på min externa hårddisk och jag drar mig alltid för att koppla in den.. Men jag ska skärpa mig! Glöm inte att lägga till mig på bloglovin med om ni tycker om min blogg, så gör ni mig glad. Ha det bra :)

På tal om läkare :)



Igår hände det.

Japp, igår var det den stora dagen. Igår började min älskling på läkarlinjen.

Jag var uppe med honom igår morse och gjorde iordning frukost, stöttade och önskade lycka till. Tror han uppskattade det. Sen var det bara för mig att hålla tummarna för att det skulle gå bra för honom. Och det gjorde det. Han är ju helt fantastisk min underbara man så jag var aldrig orolig. Han är så stark och så smart, det finns ingenting som han inte klarar av. Men han har en lång tid framför sig. Fem och ett halvt år i skolbänken, sen AT-tjänst i ett och ett halvt år innan han är färdig. Eller färdig och färdig, efter de sju åren tar det ytterligare ungefär fem, sex år för honom att specialisera sig. Han vill ju bli kirurg så småningom :) Det kommer bli en spännande tid, minst sagt. Jag ser fram emot att stötta honom dag och natt, förhöra honom inför tentor osv de kommande åren :)

Efter att han hade åkt iväg till skolan kom mamma hit och hämtade upp mig, jag hade tid på arbetsförmedlingen vid elva och efter det tog jag och mamma en mysig fika. Sen var det shopping på hög nivå som gällde. Jag har nog aldrig gjort sådana fynd som jag gjorde igår. Det började med att jag och mamma gick in på Ur och Penn i Alingsås. Väl där hittade jag först ett par örhängen för 49 kronor som det var halva priset på. När jag skulle betala såg jag att det var rabatt på märkes-solglasögon. Jag och mamma tittade lite och hittade varsitt par som vi tänkte ha i Thailand. Mammas kostade 598 och mina 698 kr men vi fick dom för 50 kronor styck!!! Förstår ni hur mycket pengar vi sparade bara där? 1200 kronor! Vilket kap vi gjorde! Skitsnygga är dom med, jag blev jättenöjd. Sen skulle vi köpa varsitt hårt och fint fodral till dom, som kostade 129 kronor ifrån början men som det skulle vara halva priset på. Men när vi skulle betala fick vi ännu en positiv överraskning. De var felmärkta, så dom gick in för 25 kronor (som de billigaste fodralet kostade) och  han som ägde butiken sa att vi fick dom för det priset! Hur schysst som helst! Sen var det dessutom halva priset på dom så vi fick dom för 12,50 kronor styck!! Helt galet billigt, vi tjänade ju 235 spänn bara där. Helt sjuukt. Men inte nog med detta, anledningen till vår shoppingdag igår var ju ifrån början för att jag skulle köpa nya grusskor. Så vi åkte till Sportab AB i Sävedalen, bästa sportaffären i världen för övrigt, och tittade. Hittade världens skönaste och snyggaste grusskor i reakorgen, för 99 kronor! De hade kostat 379:- men eftersom det var förra årets modell så reades dom ut så billigt! Och för min del gör det ju ingenting alls att det är förra årets modell, det var egentligen bara färgerna som skillde dom ifrån detta året, och jag gillar ju rött bättre än blått på fotbollsskor så det var perfekt! Så där sparade jag 280 spänn. Och när jag hade gjort sådana fynd så tittade jag lite på grässkor med hittade ett par vit-guldiga för 279:- så jag köpte dom med. Jättesnygga verkligen. Och så otroligt billigt. Jag menar, åker man till intersport eller teamsportia får man ju räkna med att betala ca 800-1000 kronor styck för både grus och gräs. Och jag köpte båda paren för 378 kronor. Det är också helt sjukt.. Sportab är alltid så billigt och bra, är antagligen för att de inte köper in alla storlekar i alla modeller och dessutom bara några få par av varje. Hursomhelst. Där tjänade jag kanske 1000 kronor utan att överdriva. Sen hittade jag två tjocktröjor som också var på rea. De hade kostat 249 kr styck ifrån början och nu stod det 99:- men sen stod det också att det var rea på det reapriset. Och eftersom jag hade gått hela dagen och funderat på vad jag skulle köpa till Kenneth (klart man ska ha en present den dagen man börjar på läkarlinjen, tycker ni inte det!?) och jag visste att han behövde mjukiströjor att slit och slänga och träna i, så slog jag till direkt. Bara det att när jag skulle betala hela kalaset så var tröjorna nersatta till 25 kronor styck!!, bara för att de bara fanns i storlek M kvar! Kan ni fatta? Jag fick båda tröjorna för 50 kronor istället för 500:- och sparade inte mindre än 450 kronor där med. Det var nog min lyckodag igår alltså. Allt som allt sparade jag och mamma in ca 2900 kronor tillsammans! Och jag mestadelen av det. Och det ska tilläggas att det inte var saker som jag bara köpte för att det var billigt utan det var saker som jag verkligen behövde och har velat ha ett längre tag. Så jag var mer än nöjd kan jag säga. Efter vår otroliga rekord.shopping åkte vi till Rusta och där hittade jag min drömresväska. Lila/grå i halvhårt material, Ultra Light (väger typ ingenting) med hjul som kan snurra 360 grader och dessutom så kan man göra den större om man behöver. (Sådana där dubbla dragkedjor, ni vet?) Den kostade dock 599 kronor och det tycker jag är lite dyrt för en resväska egentligen.. Men eftersom jag hade tjänat in den några gånger om pga av mina andra fynd under dagen så var det inte mycket att fundera på. Jag köpte den direkt och är sååå nöjd!!!!!!!! Kommer aldrig mer behöva köpa en resväska. När jag kom hem sen tog jag på mig mina nya solglasögon och drog omkring på min nya resväska här hemma och låtsades att jag var i Thailand resten av kvällen. Hïhi. (Gud vad jag längtar dit nu, det är inte långt kvar :))

Nejdå, inte riktigt hela kvällen. För först slog jag in Kenneths paket och lade på köksbordet och klockan sex så kom Mr. Lennart Norman och hämtade mig för fotbollsträningen börjde ju en halvtimma senare. Och mina nya skor invigdes. De var grymma! Helt underbara. Efter träningen åkte jag hem och duschade och nån halvtimme senare kom min man äntligen hem. Han hade vart på middag med resten av klasskompisarna (ca 90 stycken) med nollningsgruppen. De kommer ju bli nollade nu i två veckor, så dom hade gjort lite olika aktiviteter och lekar under eftermiddagen. Men vad jag hade saknat han under dagen. Han hade massor och berätta och jag ville såklart veta allt. Hade ju vart så nyfiken på hur allt hade gått :) Så kul att sitta och lyssna när han berättar. Han ser verkligen så glad och lycklig ut och det gör mig varm i hela kroppen. Tänk så han har kämpat för att komma in på läkarlinjen och nu är han äntligen där. Måste kännas stort. Jag är så stolt över min älskling och glad för hans skull. Älskar han mest av allt i hela världen och jag är övertygad om att han kommer fixa skolan galant! Jag tror på dig Kenneth, det kommer jag alltid att göra <33 (och ja, han blev överlycklig för presenten!! Hihi.)


Du kommer bli världens bästa läkare älskling!! <33

Dagens!

FÖRHÅLLANDEN
[  ] Jag är singel
[X] Jag är i ett förhållande.
[  ] Jag är förlovad.
[  ] Jag är gift.
[X] Jag har sagt "jag älskar dig" till någon och menat det.
[X] Någon har sagt "jag älskar dig" till mig.
[  ] Jag har varit på en blind date.
[  ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[  ] Jag saknar någon just nu.
[X] Jag är rädd för att bli övergiven.
[  ] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[  ] Jag har skiljt mig.
[X] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[  ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[  ]  Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[X] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

Eftersom det har varit lite dålig uppdatering här på bloggen det senaste, och säkert kommer vara det i någon dag till, så slänger jag in en dagens lista som en kompensation :) Idag har vi hjälpt Kenneths bror Stefan och hans flickvän Anna att flytta. De lämnar sköna Alingsås för att nu bosätta sig i den stora staden Göteborg. Märkligt kan det tyckas men riktigt roligt för dom iallafall! ;) Nu ska jag och älsklingen plocka ner vår julgran (ja, vi vet att vi är lite sega) och sen ska det lagas mat. Potatisgratäng och fläskfilé står på menyn. Ska bli gott! Så därför lämnar jag er här och nu. Hoppas ni har en riktigt trevlig lördag allihop! :)

Dom tomma stegen.


Lars Winnerbäck - Dom tomma stegen.

En av alla Winnerbäcks alla fantastiska låtar. Tänkte vara osjälvisk och låta fler än jag få njuta av hans underbara musik en dag som den här.

Hejhej alla!

Idag är det onsdag tror jag. Eller ja, vid närmare eftertanke så är jag helt säker på detta. Men det är nu när dagarna flyter ihop som man kan vara säker på att man har varit arbetslös för länge. I tre hela veckor nu! Pest och pina. Jag vill verkligen ha ett jobb, förstår inte att det ska vara så svårt att hitta ett. Jag har bra betyg, är mer än arbetsvillig och har skött alla jobb jag någonsin haft på ett exemplariskt sätt om jag får säga det själv. Det enda som saknas är - kontakter. I dagens samhälle är det ju nästan omöjligt att få ett jobb om man inte "känner nån som känner nån" och det gör mig ganska så förbannad. Blir så lack.

På tal om något helt annat. Igår fick min älskling hem sin första läkarbok. Den är stor och tjock och helt på engelska. Jag är mäkta imponerad. Tänk att han faktiskt ska bli läkare. Kändes som om det gick upp för mig igår först, när jag satt och bläddrade i hans Human Anatomy, som boken heter. Nu är det inte långt kvar tills han börjar heller, på måndag smäller det! Och jag är säker på att jag är minst lika nervös som han själv. Hihi.

Känner att det här kommer bli ett rörigt inlägg. Har så mycket att skriva och berätta om att jag inte ens kan hålla en röd tråd i inlägget. Så jag ber tusen gånger om ursäkt om jag hoppar lite mellan ämnena.

Hursomhelst. Pratade med Olle i telefon idag. Min söta Olle som jag träffar alldeles för sällan. Han och Zandra (min "syster" ifrån Liseberg) ska åka utomlands på lördag och dom vill ha mig med. 1500 kr för en en veckas resa med ospecificerat boende i Egypten, det är inte dåligt det. Blev sååå sugen på att följa med. Vill verkligen. Men jag måste vara realistisk. Jag har inte råd. Har 10 000 kr på kontot ungefär och det ska ju räcka ett tag om man säger så. Tills jag får ett jobb, om jag får ett jobb. Jag är ganska pessimistisk till det just nu som ni kanske märker. Dessutom ska ju jag och Kenneth (och familjen) åka till Thailand den första mars. Så jag har redan en resa att se fram emot och att spara ihop pengar till. Och sen börjar ju Kenneth skolan. Det är en ganska stor händelse som jag gärna vill dela med honom, jag vill vara där med han på månsdagmorgon, pusha honom och säga att allt kommer gå som en dans. Så det är mycket som talar emot. Men samtidigt så vill jag! Jag vill verkligen! Åå, vilken beslutsångest jag har. Har alltid haft en otroligt beslutsångest. När jag var liten kunde det ta uppemot en timme för mig att bestämma mig för om jag ville ha apelsin eller jordgubbssaft typ. Då är det illa. Tänk er bara när det var lite större beslut som skulle fattas. Om jag skulle köpa det där linnet osv. Helt otroligt att folk stod ut med mig i affärerna. Jag vill tro att min beslutsångest har blivit bättre och bättre med åren även om det kanske mest är önsketänkande. Jaja, det var ett sidospår. Jag har iallafall till klockan tre på mig att bestämma mig angående resan, även om jag nog redan vet vad jag kommer svara.. Eller? :/

Igår var jag och Kenneth hemma hos mina föräldrar på en underbart smarrig middag. Sen fastnade vi framför The Guru som gick på trean, rolig film. Hann dock inte se klart den. Var riktigt roligt att hälsa på mina kära päron, var jättelängesen jag och Kenneth träffade dom. Skärpning på oss!

Fick ett positivt besked igår med. Den KY-utbildningen jag har tänkt att söka till hösten fick statligt stöd och kommer alltså att starta. Riktigt roligt! Så nu hoppas jag att jag kommer in på den. Annars vet jag inte vad jag ska sysselsätta mig med då.. Är egentligen bara den utbildningen jag kan tänka mig för tillfället, som jag ärligt kan säga att jag ser fram emot. Visst finns det en hel del annat jag funderar på och skulle kunna läsa men den här känns rätt på något sätt och då borde det väl vara det med? Jag håller tummarna för detta iallfall :)

Idag står mycket på agendan. Jag ska laga mat nu strax (tänkte göra lasangette) sen ska jag lägga in lite tvätt i tvättmaskinen för att sedan rusa till Utbildningens Hus här i Alingsås och min första lektion i Engelska B. Och efter den är det raka vägen hem för ett snabbt ombyte för jag ska gå på min första grusträning för året! Kommer bli jobbigt men ruskigt skoj!! Så dagen kommer nog gå undan. Gillar inte att stressa så mycket men det får gå ändå. Var ju förresten hos läkaren och kollade upp mitt öra och det gick bra! Jag hade ingen öroninflammation! Känns otroligt skönt att äntligen få ett positivt besked när man är hos farbror doktorn. Min fruktansvärda värk i högerörat (som jag har vaknat av flera nätter i rad det senaste och gråtit förtvivlat av) berodde på att min visdomständer är på väg att komma upp. Så nu kan jag träna för fullt iallafall, sååå skönt.

Nej, har egentligen inte tid att sitta här nu. Ska leta upp ett block som jag ska ha med mig till engelskan ikväll nu. Sen blir det stress, stress och åter stress. Ska börja lägga upp fler bilder på bloggen nu med, det är ett löfte. Men tills dess får ni nöja er med massa struntprat och välformulerat grubbel ifrån min sida. So long!!

Bloggen bråkar med mig.

Ja, vi är inte direkt polare idag vi två. Min blogg verkar leva ett eget litet liv ibland, spännande för den, men jobbigt för mig. Tog ett tag innan jag fick publicerat föregående inlägg men det gick till sist. Har försökt bloggat i helgen också men det har bara inte gått. Varken publishme.se eller blogg.se's sidor har det gått att komma in på. Ett tag kom jag fram på blogg.se och skrev in min epost men sen tog det stopp. Har det krånglat för någon mer än mig..?? Hursomhelst - förlåt för inaktivitet. Tycker dock det har varit lite så det senaste. Många av de bloggarna jag är inne på dagligen är inte uppdaterade och kommentarer (som jag brukar få gott om) lyser med sin frånvaro. Bloggandet känns lite avslaget på något sätt, känns som luften har gått ur de flesta. Nåväl. Jag gnetar på. Tycker alldeles för mycket om att skriva för att ge upp bara för att gensvaret tryter. Sak samma, det är inte därför jag bloggar. Visst är det roligt att många läser min blogg, visst blir jag glad för alla kommentarer och självklart tycker jag det känns extra motiverande att skriva när det är många som läser. Men jag vet att ni fortfarande klickar er in på min sida iaf, antal besökande har inte minskat så drastiskt, det är ju skönt det. Vet att det är en hel del släkt och vänner som inte har en egen blogg som är inne och kikar ofta. Men ni får gärna ge er till känna, berätta vilka ni är så jag kan få en hum om vilka som läser om och följer mitt liv, sånt är alltid skoj :)

Vad har då hänt sen sist? Blondinbella har vart med i Let's Dance, det har väl knappast någon missat. Jag såg inte programmet, var och bowlade med några vänner, men har tittat på henne och några av de andra dansarna på nätet idag. Tyckte att hon var ganska bra faktiskt, men skuttade runt för mycket. Hon nästan hoppade stegen, så ska det ju inte vara. Är förresten bara en som verkligen dansar. Och det är Morgan Alling. Han dansar verkligen. Han har takt och känsla för dansen, inte bara i benen utan i hela kroppen. Höfterna, axlarna, allt. Underbart roligt att se! Att han sen är en riktig favorit till mig, sen barnprogrammet Tippen (Någon som kommer ihåg det fantastiska programmet..?!) kanske gör att jag spär på lite extra. Men grym var han iallafall, och klart bäst av de som dansade. Även Laila och Magdalena var duktiga!! Gillar Daniel da Silva starkt med. För att se hela programmet i repris kan ni klicka här. Det ligger dock bara ute en vecka efter det att programmet sänds, så kika in snarast :)

Men vad har jag gjort? Idag har jag vart i skolan (japp, det är sant!!), närmare bestämt på Utbildningens Hus här i Alingsås. Jag ska ju börja läsa eng B på komvux. Det ska faktiskt bli riktigt roligt. Skönt att göra någon nytta iallafall. Ska även till vårdcentralen idag och kolla upp mitt öra, är väl antagligen så att jag har blivit sjuk - igen. Misstänker öroninflammation men vi får se. Vill verkligen inte mer nu, kan jag inte bara få vara frisk..? Helgen som var har varit underbar. Mycket mys med älskling (tacos o film bl.a.), pusslande mm. Vi har pusslat klart det pusslet jag fick av Kenneth nu med så nu har jag abstinens igen. Hihi. Har även vart och bowlat med tjejerna och haft Kenneths föräldrar här på filmvisning. Mycket trevligt. Nu ska jag hjälpa min älskling med maten. Är lite stressad. Hörs snart igen! 

Dagens lista

RESANDE
[  ] Jag har kört mer än 300 km på en dag.
[  ] Jag har vart utomlands i år.
[X] Jag ska åka utomlands i år.
[X] Jag har flugit.
[X] Jag har besökt mer än 15 länder.
[  ] Jag har varit i Ryssland.
[  ] Jag har varit i Kina.
[  ] Jag har varit på Golfen Center.
[  ] Jag har varit i Japan.
[  ] Jag har varit i USA.
[X] Jag har varit i Afrika.
[X] Jag har varit i Asien.



En positiv dagens!

Humör: Väldigt uppåt. Nyförälskad och pirrig. Känner mig så glad och har en total känsla av ren och skär lycka i hela kroppen :)

Gjort:
En massa saker, klippt mig och sökt jobb bland annat (läs mitt inlägg nedan!)

Planer:
Som sagt, ni får läsa mitt inlägg här inunder. Men det blir bl.a. bowling ikväll :)


Ser på: Min datorskärm just nu. Och solen som skiner utanför fönstret. 

Lyssnar på:
Gyllene Tider faktiskt. Vårkänslorna bara spirar!!

Läser:
 Lite olika bloggar och ett sms av min älskling <33  

Dricker:
 Har ett glas vatten stående brevid mig men har inte mer än smuttat på det än.


Äter:
  Ingenting, kanske borde bli dags att tänka på vad det ska bli till middag?

Bästa:
 Vädret, helt klart! Älskar när det börjar kännas som vår, även om det inte nödvändigtvis är det. Jag är definitivt ingen vinter-människa, går nästan i ide på vintern. Ge mig sol och vår så piggnar jag till och allt känns genast mycket bättre!

Sämsta:
 Har en otroligt träningsvärk efter mitt core-intervallpass i förrgår. Sjukt stela lår och rumpan gör ooont. Men det är ingen dålig smärta, känns underbart att ha rört på sig! Gillar träningsvärk :)

Väder: Soligt och friskt. 5,5 grader plus ute nu för att vara exakt. Underbart!!


Nyklippt och väldigt uppåt :)

Yes, nu är jag nyss hemkommen ifrån stan. Känns som om jag har fått gjort en hel del saker idag redan. Bra saker. Gick upp någorlunda tidigt, duschade och åt en (för mig) ordentlig frukost. Sen satte jag mig vid datorn för att skriva om och fila lite på mitt CV. Hade inte mycket tid till övers men fick ihop det rätt bra ändå. Jag blev så där lagom nöjd. När det var klart tog jag på mig lite snyggare vardagskläder än vad jag kanske brukar och sminkade mig snabbt. Vid kvart i tolv promenerade jag in till stan i solskenet för att klippa mig, helt underbart väder ute idag för övrigt, och hann dessutom med att springa på Emmelie, Tilda och Ebba på vägen. Mycket trevligt. Strax efter tolv var jag framme och steg in på No 19, Frisörstugan. Där har jag klippt mig i många år nu. Känns så skönt att ha en frisör som man alltid går till, som man kan lita på och som känner mitt hår utan och innan. Har haft ganska mycket problem med metaller mm, speciellt när jag fortfarande bodde hemma. Hursomhelst, Anna heter min frisörska och hon är helt underbar. Verkligen jättego! Blev jättenöjd med klippningen idag med, klippte egentligen bara topparna men eftersom dom var rätt så slitna så blev det en ganska stor förändring. Ska verkligen börja klippa mig oftare i fortsättningen, det är ett som är säkert. Efteråt blåste hon håret på mig så jag fick upp mina lockar. Har egentligen ganska lätt att få lockigt hår men eftersom jag är ganska ointresserad av frisyrer och hår i allmänhet så ägnar jag inte någon tid alls åt mitt hår. Brukar borsta igenom det sen får det vara bra liksom. Men jag ska faktiskt börja blåsa håret ibland, man känner sig så snygg och fräsch när man gör iordning håret en vanlig vardag och inte bara när man ska gå ut. Så nu ska jag inhandla en tratt till min hårfön, det ni :)

Efter klippningen gjorde jag en sak jag aldrig gjort förut. Snygg i håret som jag var och dessutom sminkad och finklädd, kände jag att självförtroendet var på topp och gick in i en viss affär och lämnade in mitt CV. Kändes bra, har fått tips ifrån ams att just den butiken behöver folk så jag tänkte chansa. Har ju inget och förlora. Får se om dem nappar, hon jag lämnade CV:et till hade ingen aning om dom behövde folk eller inte men hon skulle spara det och visa det för den som har koll iallafall. Alltid något. Så sådär ska jag börja göra oftare, gå direkt till butiken och söka jobb, det var inte alls svårt. Det var till och med ganska roligt! Så nu ska jag bara ha ett jobb inom en snar framtid, så det så.

Känner mig ganska laddad inför dagen. Nu ska jag ta fram mina nyinköpta engelskaböcker och bläddra lite i dom. Börjar ju skolan på måndag. Eller aa, börjar läsa eng B på komvux rättare sagt. Dock bara distans så jag kommer vara där två timmar varannan vecka. Men ändå, alltid något. Jag har ju inte läst den kursen på gymnasiet och den behövs till de flesta linjerna på universitetet så den kan vara bra att ha. Även om jag fortfarande inte har en aning om vad jag ska bli "när jag blir stor".. Borde bli dags att fundera ut det nu som sagt. Men det kommer jag göra snart, det känner jag på mig. Är riktigt positiv idag!! 

Ikväll ska jag träffa hela tjejgänget igen, Linda, Liselott, Lina och Emma. Ska blir riktigt roligt, var ett himla tag sen. Vi ska bowla på Stures klockan nio. Var över ett år sedan jag bowlade så vi får la se hur det går. Har en tendens att släppa klotet lite för tidigt så att det dunsar till ganska högt, vilket kan vara ganska pinsamt. Men ändå en rätt vinnande teknik. Har faktiskt ett rekord på 197 poäng som jag är ganska stolt över. Dock är jag otroligt ojämn så det kan lika gärna hamna vid 100-poängsstrecket. Vi får se. Efter och innan bowlingen blir det till att umgås med min älskade pojkvän och sambo. Det är inte ofta jag kallar honom det, låter så vuxet, men det är ju faktiskt det han är. Min sambo. Ska nog gå upp en sväng till Annkie och Stig innan med. Myys. Är så otroligt kär i min Kenneth, han är den bästa som finns. Han är så fin och så snäll. Han behandlar mig fortfarande som en prinsessa, efter ett helt år. Igår till exempel, när han kom hem ifrån jobbet hade han köpt med sig en present till mig bara sådär. Ett pussel!! Blev så glad. Det är ungefär som vårt gamla pussel fast nu ska man inte ha ögonen i bakhuvudet utan nu ska man se in i framtiden. Man ser massor med barn på en bild och man ska lägga det dom blir i framtiden. Ska bli kul, jag har faktiskt inte börjat än :P Och idag, när jag gick hem ifrån stan så kändes det precis som det gjorde för ca ett år sedan. När jag och Kenneth precis skulle få vår lägenhet. Det var lika fint väder som då, solen sken och värmde mig i ansiktet. Och i lägenhetshuset brevid vårat, var det några som höll på renovera idag. De slipade och målade med fönstret öppet så det luktade precis som vår lägenhet gjort för lite mer än ett år sen. Jättemysigt :) Gick bara och tänkte på hur bra livet kan vara. Att det kan förändras så fort. För ett år och en månad sen hade jag inte träffat Kenneth. Jag bodde själv och längtade efter någon att dela livet med, trots att jag nästan hade gett upp hoppet. Men så träffade jag Kenneth, fyra månder senare var vi sambos och ägare av världens finaste lägenhet. Tänk hur fort livet kan förändras till det bättre. Det är helt galet när man tänker på det. Och jag känner mig fortfarande precis lika nykär i Kenneth som jag gjorde då. Allt känns så perfekt. Allt ÄR så perfekt. Sen den dagen jag träffade Kenneth så fullkomligt älskar mitt liv. Innan dess var allt bra och jag ansåg mig lycklig men det kan jag konstatera såhär i efterhand att det var jag inte. Inte alls. Jag tackar Gud för att jag har haft sån tur och Kenneth för att han fortfarande älskar mig och vill leva med mig. Är bara så lycklig och tacksam :) 

Nu ringde min söta morfar med, bara för att prata lite och se hur jag mår. Jag har verkligen världens bästa morfar, alla kategorier. Han är underbar. Vi bestämde att jag ska komma hem till han i nästa vecka för att laga mat tillsammans. Han ska lära mig sin parad-rätt, nämligen köttgrotta. Mmm, mums. Den är så god. Han är en riktig hejare på att laga mat min morfar. Trots att han är över åttio med råge så städar han och lagar mat varje dag. Och fixar med sina växter, trädgårdsgalen som han är. En vital åttioåring helt enkelt. Jag älskar han så mycket <33

Jag kan bara sammanfatta dagen på ett sätt. Underbar.
Vilken otroligt underbar dag det är idag :) 

 

Jag har blivit beroende.

Japp, nu sitter jag i klistret. Jag har gått och blivit beroende. Nästan besatt. Men det är inte sötsaker som väcker mitt begär och jag har inte blivit beroende av cigaretter eller sådant trams nu på senare dar. Jag suktar inte efter nya kläder eller smycken och det är inte heller alkoholen som lockar. Jag är inte prylgalen och jag har inte blivit någon träningsnarkoman som måste göra sit-ups var tredje timma. Mitt problem kan tyckas vara betydligt mindre än så. Jag har nämligen blivit beroende av att - p u s s l a .
 
Vadan detta tänker ni nu? Men det är inget skämt. När jag blundar ser jag pusselbitar framför mig och när jag sover drömmer jag om att jag lägger dit en riktigt svår bit. Såhär gick det till: Min kära mor kom hit en sväng i måndags, Kenneth var i Gbg och åt på Bamboo med några kompisar och vi visste inte vad vi skulle hitta på. Då jag plötsligt mindes att jag hade ett sprillans nytt pussel liggandes som jag fick i julklapp för några år sedan. Så det rotades fram ur en låda och vi satte igång. Ska även berätta att just det här pusslet är lite speciellt. Det är tecknat och det är inte bilden på kartongen som man ska lägga. Man ser en bild och sen ska man pussla det dom på bilden (eller i det här fallet, det guldfisken på bilden) ser framför sig. Det som sker bakom mig alltså. På kartongen står det ordagrant:

"Have you got eyes in the back of your head? Shock, horror! What happened to this couples bedroom to make them look so distraught, and made everyone else stop and stare? And why is the wacky designer looking so chuffed? The picture you see on the box lid is NOT the puzzle picture; it is simply a CLUE to what the puzzle picture is. Look into this scene entitled "Home Improvements?" and imagine you're the goldfish on the wondow sill -what can it see beyond and including the film crew, the shocked couple and the shows smiley host? This is the view you have to complete. The last CLUE (and we hope we aren't making this too easy) shows in silhouette some parts of the puzzle. If you use these as your starting point it should help in completing this comical PUZZLE!
It'll give you inspiration! GOOD LUCK!


Vi började som sagt pussla och sen dess är jag fast. Och jag har dragit med mig Kenneth ner i fördärvet. Pusslet var på 1000 bitar, vi började i måndagskväll och var helt klara igår. Då ska jag poängtera att det är mycket svårare (och roligare) än vanliga pussel och vi har inte suttit i överdrivet många timmar. Man kan nästan säga att jag är lite stolt över vår prestation. Haha, ja ni hör hur jag låter. Besatt, var ordet. Men det är så fruktansvärt roligt!! Och det går knappt att sluta när man har börjat. Man tänker bara en liiiten stund till, några bitar till, en bit till osv. Nu när vi är klara vet jag inte vad jag ska ta mig till. Får försöka pallra mig ut i kylan till Bokia och köpa ett nytt snarast möjligt. Det är så skoj! Jag rekommenderar det starkt! Pusslet som jag har heter: WASGIJ 9 och är köpt på Bokia. Är det några andra som har lagt liknande pussel? Vad tyckte ni om det..? Jag ger det fem av fem toasters som Benjamin skulle ha sagt. Kanonkul!! :) :)



Här är bilden på kartongen som vi utgick ifrån..


...och här har ni det färdiga bildbeviset!! :)

Tävlingstips!



Jag är med i en tävling hos söta FEBB, var med ni också :)

Fullt upp

Ja, idag har jag verkligen haft och göra. Det är konstigt att man kan ha så här fullt upp trots att man är arbetslös! Men det är så mycket som ska fixas hela tiden. Idag har jag ringt min handläggare på ams och bokat tid där, sen har jag suttit i telefonkö i 45 minuter för att komma fram till alfa-kassan. 45 minuter!! Helt sjukt är det. Började på plats 49... Sen ska det påpekas att jag säkert ringde tio samtal innan dess men då hade dom till och med fullt i kön. Helt sjukt. Men jag kom fram tills slut och fick lite hjälp. Så nu vet jag iaf vad det är jag behöver göra för att få några kronor om dagen. Och det är inte lite det, så många papper som ska skrivas på och skickas in, turer fram och tillbaka. Dom gör det så krångligt som möjligt bara för att man ska göra fel, skicka tillbaka och till sist tröttna och ge upp. Men det ska inte jag göra! Det har ni mitt ord på. Hursomhelst. Efter det ringde min fotbollstränare, Mr Lennart Norman och informerade om var och när alla träningar kommer att hållas nu när vi sitter i gång på allvar. Jag har även pratat med mamma en stund. Så det känns som om jag inte har gjort annat än att sitta i telefon, hela långa dagen. Nu har jag precis diskat och tänkte fixa lite i lägenheten. Men först skriva lite vad som hände igår, så varsågoda :)

Onsdagen började bra och blev bara bättre. Jag pratade med Sissi och vi bestämde oss för att gå ut och gå en sväng, vilket nästintill var omöjligt. Det var otroligt halt ute! Och jag hade väl inte de bästa skorna på mig heller, helt platta under så jag är glad att jag överlevde om man säger så. Men vi kom inte så långt, möttes upp i stan på vårt absoluta favoritcafé, Café Viola, som för övrigt gör den godaste kladdkakan i hela världen! Men jag som har blivit sund nu i och med det nya året, åt den såklart inte. Jag köpte faktiskt ingenting. Lite stolt är det tillåtet att vara, right? Nåväl. När vi ändå var i stan kom jag på den briljanta idéen att gå in på ams och anmäla mig som arbetssökande. Vilket var lättare sagt än gjort. Jag har aldrig sett så mycket folk inne i den lokalen förut! Helt fullproppat. Fick reda på att det aldrig har varit så många arbetslösa i Alingsås som nu, men det kom väl inte som någon större chock. Jag hade tur och kom in rätt snabbt till en kille som jag tror kan ha hetat Frantyesco eller något liknande. Han jobbade egentligen inte som handläggare men fick lov att hoppa in när det var så mycket folk som det var. Men detta kan ha gjort att det tog lite extra tid. Jag klagar inte, han var hur trevlig som helst och det märktes att han brydde sig just om mig och min situation. Men stackars Sissi och Lukas fick snällt sitta och vänta på mig utanför i en timme och 40 minuter! Hon tyckte kanske inte det var det roligaste hon gjort. Men snällt var det iaf. Jag blev klar och vi promenerade hem till mig för att äta lite mat. Vi skulle nämligen iväg till Hälsostudion vid sex för att träna ett Core-intervallpass ihop. Ett jätteroligt pass! Mycket balans och styrka, smidighet och stabilisering, precis som jag behöver. Träffade även min underbara svärmor där, det är inte dumt att träna tillsammans med sin svärmor ska ni veta! Lukas, Sissis söta son, var jättego igår med. Jag och Kenneth och myste i soffan och då låg han på mig och var allmänt söt. Riktigt mysigt var det :) Efter träningen kom jag hem och hoppade in i duschen för att sedan hinna se en film med min älskling. Såg Will Hunting, eller Good Will Hunting som den kanske heter, har dålig koll.. Hade inte sett den förut men shit så bra den var! En jättebra film men många bra skådisar, bland annat Robin Williams som är en stor favorit till mig. Efter filmen var det läggdags och jag blev nästan lite nere. Ville verkligen inte ligga vaken så många timmar som jag gjorde natten till igår. Men det behövde jag inte. Kenneth tog fram massageoljan och masserade mig en stund, sen låg han och pillade mig i håret tills jag somnade. Jag har nog aldrig somnat så gott förut. Han är underbar min älskling, förtjänar inte en sån fin och bra kille egentligen. Jag är så tacksam :) Underbart mysig kväll var det iallafall.

Tillbaka till nutid. Ska lägga in lite kort på datorn strax så ska ni få se min nya last här i livet. Och kanske att jag hinner med och lägga upp lite kort ifrån i julas med, vi får se. Sen längtar jag till Kenneth kommer hem, tror han slutar vid fyra idag. Ska antagligen låna Annkie och Stigs bil för att åka och storhandla på Maxi ikväll, alltid lika skoj. Så mysigt att åka och handla ihop, tycker ni inte det? Annars får vi se vad som händer. Ha det bra allihop.

Onsdag och vackert väder

Japp, idag borde man inte sitta inne och uggla. Solen skiner utomhus och temperaturen ligger på ca -4 grader. Friskt och gott!! Så idag blir det en liten promenad, ska till Nolhagaparken med Sissi och Lukas om ett tag :) Sen blir det antagligen träning ikväll med. Antingen core-intervall eller spinning. Nu ska det sättas igång på allvar!! Känns som om det kommer bli en riktigt bra dag idag :)

Igår var vi hemma hos Annkie och Stig på årets kalkonmiddag. Det innebär att det var nästan exakt ett år sen jag träffade Annkie och Stig för första gången. Känns som om det var ännu längre sen. Tycker jag har lärt känna familjen Johansson ganska bra faktiskt och det är riktigt roligt!! Var riktigt trevligt igår med, härligt sällskap (vi var tre familjer, ca 15 pers) och mycket god mat!

Kort inlägg nu, återkommer senare med uppdatering om vad som har hänt under dagen. Ha det bra så länge! puss

Nattens lista

Eftersom jag fastnade vid datorn efter mitt senaste inlägg så tänkte jag att jag lika gärna kan slänga in en dagens lista. Men eftersom klockan är som den är så får det väl bli nattens lista istället. Jag är inte den som är den ;) Den här gången handlar om erfarenheter. Håll till godo!

ERFARENHETER
[  ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[X] Jag har sett en fallande stjärna.
[X] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[X] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[  ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[  ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[X] Jag har varit i ett casino.
[X] Jag har blivit kysst i regnet.
[  ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[X] Jag har gått "skinny dipping" (naken badat)
[X] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[X] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[  ] Jag har krockat i en bil.
[X] Jag har åkt skidor.
[X] Jag har medverkat i ett skådespel.
[  ] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[X] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[X] Jag har sett norrskenet.
[  ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[X] Jag har "aprillat" någon.
[X] Jag har åkt taxi.
[X] Jag har ätit sushi.
[  ] Jag har åkt snowboard.
[  ] Jag har hoppat bungy-jump.
[X] Jag har vart i Afrika.

Svårt att sova

Nu är klockan 01:20 och jag har nästan gett upp min jakt på sömn för den här natten. Har legat i Kenneths armar och försökt sova i över två timmar men nu orkar jag inte försöka mer. Känns så hopplöst på något sätt. Jag är verkligen trött, ligger och gäspar och har mig men ändå är jag klarvaken. Orkade knappt gå upp ur sängen nu men vad ska man göra? Jag förstår inte varför jag sover så dåligt om nätterna. Imorse ställde vi klockan på nio så det är inte för att jag sover bort hela dagarna. Jag har nästan alltid svårt att somna nuförtiden. Det är ingen ovanlighet att jag ligger vaken i flera timmar innan jag till slut träder in i drömmens värld. Oftast somnar jag väl inom en timme eller möjligvis två men ibland går det bara inte. Och oftast gör det mig inte så mycket. Jag ligger mest och är lycklig över att få ligga i armarna på världens snyggaste kille. Men det är klart att det kan vara riktigt jobbigt med, som i natt t.ex :( 

Jag har alltså otroligt svårt att somna på nätterna. Och när jag väl somnar så sover jag nog rätt dåligt. Jag vaknar ofta mitt i natten av att jag har drömt någon konstig dröm. Men det har jag alltid gjort. Drömt konstiga drömmar alltså, den ena knäppare än den andra. Drömmer ca fem, sex olika drömmar per natt och det har jag gjort så länge jag kan minnas. Men jag brukar inte vakna av dom, som jag gör nu. Jag brukar komma ihåg dem alla på morgonkvisten istället. Bättre det, om ni frågar mig. Men varför sover jag så dåligt? Kan det gå i arv på något sätt? Jag vet att min mamma sover dåligt på nätterna och det har hon gjort så länge jag kommer ihåg. Hon brukar inte somna förrän tre, fyra på nätterna och då somnar hon oftast framför teven. Så vill inte jag ha det. Så imorgon är det jag som går upp samtidigt som Kenneth (vid sex-tiden) för att inte gå och lägga mig igen som jag brukar. Om jag går upp såpass tidigt borde jag ju verkligen vara dötrött imorgon kväll och på så sätt däcka tidigt, eller? Jag vet faktiskt inte vad jag ska försöka med om inte det funkar.. Är helt tom på idéer. Så allihopa - håll tummarna för att det fungerar!! Nu ska jag väl återgå till sängen trots att jag fortfarande är klarvaken >.< Godnatt allesammans.

Förresten, är det någon därute som har några goda råd till övers? Några bra tips som jag kan försöka med i fortsättningen? Behöver verkligen lite hjälp för så här kan jag inte ha det. Några tips på aktiviteter som man kan sysselsätta sig med innan man går och lägger sig, eller andra saker som man kan förändra i vardagen för att både somna lättare och sova bättre? Alla råd är av värde, är tacksam för det minsta bara så ni vet ;) 

Min blogg är veckans blogg!

Japp, fick precis den glada nyheten att min blogg är utsedd till veckans blogg hos söta Camilla. Tusen tack! Riktigt skoj att du gillar min blogg :) Speciellt roligt att bli utsedd av någon som man inte har en aning om läser ens blogg också, det måste ju betyda att personen i fråga gillar den på riktigt och sånt uppskattas såklart! Tack igen!!
 


Såhär glad blev jag för utmärkelsen!! :)

It´s been a while.

Men nu är jag tillbaka, mer laddad än någonsin! Orkar verkligen inte gå igenom vad som har hänt de senaste dagarna för det är så mycket, men vi kan sammanfatta det såhär: 2008 har vart det bästa året i hela mitt liv! Året då jag blev sambo med världens finaste kille och fick bli en del av en annan människas familj. Jag är så oerhört glad att jag har träffat dig Kenneth! Älskar dig av hela mitt hjärta. Du är mitt liv och mitt allt. Låt nu 2009, om möjligt, bli ännu bättre! :)


Sen var det ju det här med NYÅRSLÖFTEN. Jag har tre stycken i år. Tre ganska stora och omfattande löften som kan delas in i mindre, mer konkreta mål. Dessa tre är:

1) Äta sunt.
Jag ska äta nyttigare mat under 2009 och framförallt ta mindre portioner varje gång jag äter. När jag tycker det är riktigt gott tar jag både en och två gånger till och blir proppmätt. Väldigt dumt. Dessutom ska jag inte äta bullar, kakor och glass lika ofta som jag har gjort under det gångna året. Blir lätt att man gottar sig med ett paket glass då och då i soffan tillsammans med Kenneth eller att man åker hem till respektive svärföräldrar på fika var och varannan dag. Men nu är det alltså slut på det. Inte att åka hem till våra svärföräldrar såklart, utan på all onödig fika för min del ;) I detta löftet ingår även mitt parad-nyårs-löfte som jag haft sedan 2006, nämligen; Jag ska inte äta en enda godisbit i år heller.

2) Bättre självförtroende.
Om man inte älskar sig själv, är det svårt att älska andra. Det är så sant som det är sagt. Och det här året ska jag verkligen försöka att sluta klanka ner på mig själv vareviga dag och så småningom börja älska mig själv. Det är inte nyttigt att trycka ner sig själv på det viset jag gör och har gjort i hela mitt liv. Så under 2009 så lovar jag er att få ett bättre självförtroende. Jag har faktiskt en hel del av de egenskaper som jag själv värdesätter hos andra och jag är en bra människa.  

3) Träna regelbundet.
Jag har alltid älskat att röra på mig. Tränar mycket och gärna men tyvärr har det vart sämre med den varan under 2008. Mycket på grund av Liseberg och dess usla tider, som har tvingat mig att hoppa över både fotbollsträningar och bugg titt som tätt. Men nu ska jag inte låta det stoppa mig. Jag är medlem på Hälsostudion sedan nåt år tillbaka och nu ska jag verkligen ta mig i kragen och bli riktigt träningsflitig. Ska gå på pass så ofta jag hinner och jag ska även börja gymma. Jag ska börja bugga igen, minst en gång i veckan, och vara med på varenda fotbollsträning. SKA BLI SKOJ!!

Det var alla mina löften, där har ni dom på pränt. Som en bonus kan jag tillägga att jag ska fortsätta blogga, tror inte jag skulle klara en dag utan att "skriva av mig" om vad som händer i mitt liv, och jag ska göra det oftare och ärligare än någonsin. En annan sak som jag verkligen ska göra under 2009, är att för en gång för alla, fundera ut vad jag egentligen vill göra med mitt liv. Plugga eller jobba, det är frågan. Det dumma är att jag inte har den blekaste aning om vad jag vill bli när jag blir stor. Vet inte vad jag vill plugga till, vet inte vad jag vill jobba med. Men det ska jag alltså fundera ut nu. Under våren kommer jag iallafall plugga Eng B på komvux, eftersom jag inte läste den kursen på gymnasiet, och söka massor med jobb. Jag vill slippa jobba på Liseberg i sommar och helst av allt vill jag ha ett jobb här i Alingsås. Så det är mina första mål. Sen får den som lever så vad som händer till hösten :) Hursomhelst så tror jag, eller rättare sagt, är jag säker på att 2009 kommer bli ett riktigt, riktigt bra år.


RSS 2.0