Imorgon bär det av!! :D

Imorgon åker vi till Thailand!!! Ska bli så skoj!! Men jag är mäkta nervös idag, har inte börjat packa på allvar än! Känner mig lite stressad. Jag brukar som sagt alltid packa flera veckor i förväg. Men nu har jag ju Kenneth till hjälp så det ska nog gå bra idag iallafall :) Kenneth ja. Han gjorde ju sin tenta igår och var relativt positiv igår när han kom hem. Så nu håller vi tummarna! Hoppas han klarade den. Han kom hem ett x antal timmar tidigare än vad jag trodde dock så min plan gick i stöpet. Men jag hann plocka iordning i lägenheten iaf och diska all disk. Och min andra överraskning blev till en succé! Jag köpte ett jättefint fotbad till honom igår så när han kom hem stod det ett stort paket mitt på köksbordet. Han blev riktigt överraskad. Hihi, jätteroligt att göra sådana överraskningar till den man älskar :) Det ingick även en behandling i överraskningen så när vi kollade på Let´s Dance gjorde jag ett fotbad till honom med fotsalt i och sen filade jag hans fötter, klipppte hans naglar mm. Verkligen hur mysigt och hur lyckat som helst!!! Dessutom hade Kenneth hyrt film på hemvägen och inte vilket fim som helst utan kärleksfilmernas film, Titanic. Den är otroligt bra, verkligen i en klass för sig. Så gårdagen var riktigt, riktigt lyckad och jag kan ärligt säga att jag är lyckligare nu än någonsin!! Är så otroligt kär i dig Kenneth, det är så häftigt att känna så här! Tack för att du finns!!! <3333

Idag står mycket på agendan, vet inte hur vi ska hinna med allt. Jag ska ändra om lite i min cv nu på morgonkvisten och sen ska jag och Kenneth in till stan och lämna in dom i väl utvalda affärer, lämna tillbaka filmen mm. Sen ska vi till Nolhagahallen här i Alingsås för att se på danstävlingen som Alingsås Dansklubb anordnar. Känner ju en hel del som ska tävla och det är alltid skoj att se riktigt bra bugg! Lite konstigt bara att för ett år sedan var jag med i den tävlingen och gick hela vägen till final! Det är galet!! :) Men idag ska jag bara sitta på åskådarbänken, det lovar jag. Efter tävlingen ska vi hem och packa. Packa packa packa. Mina föräldrar kommer antagligen upp ikväll med, dom ska hjälpa oss att skruva ihop ett underskåp till tvättstället på toaletten som jag också köpte igår. För ynka 299 kronor på Lidl av alla ställen! Det passade inte riktigt så förhoppningsvis kan pappa såga till det under dagen, ska bli kul att få det på plats. Sen senare ikväll blir det melodifestival och massor med myys. Ser fram emot detta :)

Så imorgon åker vi alltså!! Hur sjukt är inte det!? Känns som igår Kenneth och jag satt i soffan i min gamla lägenheten och pratade om Thailand. Det var tal om att min kompis skulle åka med ifrån början men sen kunde inte hon och till slut tog Kenneth mod till sig och frågade lite försiktigt, ska du inte fråga om jag vill åka med? Vill du inte ha med dig din pojkvän när din mamma fyller 50..?Jag hade ju såklart hoppats och lekt med tanken på att han skulle följa med, men detta var alltså över ett år sedan, kanske till och med för 13, 14 månader sedan, när vi bara hade vart tillsammans i en månad eller två. Jag svarade nåt i stil med att; såklart jag vill ha med dig, det hade varit helt underbart men vågar du boka en resa med mig så långt fram i tiden? Är du säker på att du kommer vara tillsammans med mig om ett år? Varpå Kenneth svarade med en sådan självklarhet i rösten: Det är klart, är inte du det!? Och så fick det bli. Vi bokade resan och nu sitter vi här, i vår gemensamma lägenhet, över ett år senare och är framme vid resan. Det är galet. Just den där stunden i soffan är ett av mina starkaste minnen med Kenneth i början av vårt förhållande. Det var så spänt, så romantiskt och underbart. Precis som när han frågade om han fick flytta in i den nya lägenheten med mig. Men det är bara ett av många minnen, jag minns alla stunder, allt som vi gjorde tillsammans, som om det vore igår. Vi träffades verkligen på ett perfekt sätt. Vi "dejtade" på ett perfekt sätt och vi blev tillsammans på ett perfekt sätt. Allt var verkligen som i en saga. Helt underbart :)

Just det ja, cv:et var det. Ska sätta fart nu så vi hinner med allt under dagen :) Men om ingen har missat det: Imorgon åker jag, Kenneth, mina föräldrar och fyra till till Ao nang, Krabi, Thailand. Vi kommer vara borta i över 16 dagar, kommer hem i ottan den 17 mars. Under den tiden kommer nog inte bloggen användas så flitigt. Det är möjligt att jag slänger in ett inlägg eller två ifrån något internetcafé och laddar upp några bilder, men det är inte säkert. Vi får se helt enkelt, jag kanske till och med bloggar på precis som vanligt? Eller så kanske jag inte skriver ett enda inlägg? Det får framtiden utvisa. Så mitt råd är att kika in med jämna mellanrum så får vi se :) Vi kommer iallafall ha en helt underbar semester, det är jag övertygad om! Ska bli så otroligt skönt att komma bort!! Skriver möjligvis ett inlägg här ikväll eller imorgon igen eftersom vi inte åker förrän på kvällen. Men ifall att: Ha det så bra här hemma i Sverige allihop! På återseende!! :)


Om två dagar är vi här! Thailand, here we come!! Längtar så :D :D 
Bilden tagen när vi var där första gången, mars 2006.


Håller tummarna för allt jag är värd!

Japp, för i precis detta nu sitter Kenneth och gör sin allra första tenta på läkarlinjen! Så här sitter jag och håller alla tummar jag kan :) Är så fruktansvärt nervös, tror jag är minst lika stirrig som Kenneth är just nu. Men jag vet att han har vart riktigt, riktigt nervös inför den här tentan. Det är så otroligt mycket han ska lära sig, ofantligt många latinska ord mm. Jag måste säga att jag är grymt imponerad av han och hans självdisciplin. Han har verkligen pluggat otroligt hårt, suttit flera timmar timmar om dagen och nu det sista så har han pluggat från tidig morgon till sen kväll. Och han har lärt sig massor. Så jag hoppas verkligen det går vägen idag. Jag vill att det ska gå!!! Så snälla, om det finns en gud däruppe, låt Kenneth komma hem glad och lättat ikväll. Är det någon som förtjänar det så är det han :) Kenneth, jag kommer alltid finnas här för dig, alltid stötta dig i vårt och torrt. Lycka till älskling, du fixar det här. Jag tror på dig.

Ska in till stan med mamma en sväng idag, äta på Thai Take Away och njuta av det fina vädret. Sen ska jag försöka komma på någon bra överraskning till min älskling ikväll. Jag ska iallafall städa hela lägenheten, diska all disk mm så att lägenheten skiner när han kommer hem. Den ser faktiskt hemsk ut just nu, vi brukar hålla betydligt bättre ordning än såhär. Så det ska jag göra och det vet jag att han kommer uppskatta! Sen får vi se vad mer jag kan hitta på.. Har lite idéer redan nu. Hihi. Nu ska jag borsta mitt hår så jag ser ut som folk igen. Vill bara, en sista gång, önska min älskling ett STORT LYCKA TILL! Jag vet att det kommer gå bra, du är ju min hjälte! Jag tror på dig Kenneth.

Älskar dig mest av allt!!! <33 <3333 

Ett år har gått...

...sen jag skrev mitt allra första blogginlägg! Det var dock inte på den här bloggen. Mellan februari-september 2008, bloggade jag nämligen på den här adressen: http://ingelaevelinacarlsson.blogspot.com/. Jag går in där med jämna mellanrum och läser och minns vad som hände under förra sommaren. Det är ganska så mysigt faktiskt. Mina första inlägg om Kenneth, tankarna om när vi skulle bli sambos osv. Ni är varmt välkomna att kika in och minnas ni med. Känn er som hemma :)

1 års jubileum för min bloggkarriär idag då. Det är stort. Har på känn att jag kommer fortsätta ett bra tag till. Är som sagt så kul att ha och blicka tillbaka på efter månader och år. Det är verkligen min dagbok. Och jag måste faktiskt erkänna att jag älskar den. Tycker min nuvarande blogg och bloggdesign är så fin! Är lite stolt att lilla jag har lyckats åstadkomma något så bra :) Så stort grattis till mig själv idag!

          

Min manliga sida.

Nu bär det strax av mot Lövhult och hem till min föräldrar för en dag fylld av välbehövligt plugg. Har ju muntlig bokredovisning på engelskan ikväll och när Kenneth sitter här hemma och tenta-pluggar så tycker jag det känns lite dumt att gå runt och prata högt för mig själv. Sen tror jag han kan behöva en heldag till att bara plugga, visst det kan han göra när jag är hemma med men det blir ändå alltid att man stöter på varandra, tar en pusspaus, lagar och äter mat ihop extra länge osv. Så det här blir nog bäst för båda parter! Ska dessutom bli mycket trevligt att hälsa på min underbara föräldrar :) Förresten, nu är det bara två dagar kvar till Kenneths tenta och fyra dagar kvar tills vi åker till Thailand! Ska bli så otroligt skönt att få komma bort ett tag!! Jag slänger in en liten lista nu med, denna gången handlar det hur mycket man jag egentligen är :)

MIN MANLIGA SIDA
[  ] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[  ] Ätit en blodig stek?
[  ] Läst en biltidning?
[X] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[  ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[  ] Skött grillen under en grillfest?
[  ] Läst en bok av Jan Guillou?
[  ] Läst ett nummer av slitz?
[X] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?

[  ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[X] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[X] Sett alla Die Hard-filmerna?
[  ] Sett alla Rocky-filmerna?
[X] Diskuterat bröst?
[  ] Gjort lumpen?
[X] Läst Nick Hornby?
[X] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[  ] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[  ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[X] Lagat någonting på egen hand?
[X] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[X] Tävlat i att dricka öl?


Fettisdagen :)

Jag hade ju helt glömt av, hur jag nu kunde göra det eftersom det står i varenda blogg, att det är fettisdagen idag! Men det hade inte min älskling gjort. När han var på väg hem ifrån tåget fick jag ett sms: "Sätt på kaffe biatch!" och när han kom hem hade han köpt varsin stor semla till oss! Jättemysigt! :) Jag har aldrig vart ett stort fan av semlor, har på sin höjd ätit upp locket på nån någongång, och jag har aldrig firat fettisdagen - förrän nu. Jag åt upp hela semlan! Det var jättegott, speciellt med kaffe till! Jag brukar inte gilla mandelmassa i vanliga fall, men den här var verkligen jättegod :) Tyckte inte den var lika hård och fast som den brukar. Den här var mycket krämigare och mycket godare. Den var köpt på Ljungblads Café här i Alingsås. Jättemysigt café för övrigt. Så idag har jag alltså ätit upp min första hela semla. Vet inte om det är något att fira direkt men jag tycker det är ganska stort faktiskt :) Tack älskling för att du lär mig äta massor med konstig(?) mat! Hade det inte vart för att du hade köpt den hade jag aldrig velat prova. Hihi. Och hade det inte vart för dig (och möjligtvis Stig) så hade jag inte druckit kaffe heller, och utan kaffet hade ju inte semlan varit lika god.. Så TACK! Du är helt underbar. Jag har världens bästa pojkvän!!!!! <33 <333


Mmm.. mums!! ---->

Kungligt bröllop.


Nu är det offentligt. Ingen har väl missat Kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings förlovning. Klockan fem idag kommer förlovningsringarna visas upp i en intervju med SVT på slottet. Daniel och Victoria träffades på ett gym 2002 och blev förälskade och det har varit många turer om deras kärlek och eventuella förlovning sedan dess. Men idag blev det alltså offentligt. Regeringen svarade ja på frågan om de kunde acceptera förlovningen mellan Victoria och Daniel och kärlekssagan är numera komplett. Bröllopet kommer äga rum någon gång under försommaren 2010. 

Jag har precis sett kungafamiljens framträdande i tv och tal till svenska folket och jag tycker de talade riktigt bra alla fyra. Speciellt kungen. Jag gillar verkligen kungen :) Tycker han verkar vara en god och sympatisk man och jag tror på han när han talar. Det verkar som om både han och drottningen är väldigt glada för sin dotters skull och att dom tycker mycket om sin nya svärson. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Daniel och hans utnämning till prins än i och för sig. Den bilden jag har fått av honom i media har väl inte varit särskilt positiv men jag är inte tilräckligt insatt för att uttala mig om detta känner jag. Men visst är det positivt att kärleken får bestämma. Både Victoria och Daniel verkar ju väldigt lyckliga och det är ju det som är huvudsaken :) Jag tvivlar starkt på att någon av dem någonsin kommer att läsa detta men hursomhelst: Ett stort grattis till förlovningen Victoria och Daniel!

Roligaste klippet på youtube?

 

Hahahaha. Om ni inte redan har sett det så kolla in den här stackaren. Eller kolla en gång till för det är så fruktansvärt roligt! Programledaren börjar skratta och kan inte hålla tillbaka det, tänk er själva och vara i den situationen? Det är verkligen synd om honom. Men det är väldigt roligt för oss. Hörde någonstans ifrån att han hade fått sparken efter denna händelsen.. Stackars kille!!

Tisdag och fem dagar kvar.

Japp, nu är vi snart i Thailand. Har egentligen inte så mycket mer att skriva än så. Dagen kommer mestadels bestå av plugg och packning. Hela lägenheten ser om som ett bombnedslag just nu, det är kläder, skor och väskor överallt eftersom jag inte har en aning om vad jag ska ha med mig. Usch, tycker verkligen inte om att packa. Jag är inte bra på det. Jag mår inte bra av det. Tycker det är så fruktansvärt jobbigt. Trots att mina garderober (yes, plural!) är överfulla med kläder så har jag INGENTING att ta på mig. Hur kan det vara så?! Är det ett kvinnligt fenomen kanske?

Gårdagen var bra. Träningen var superkul och på dagen umgicks jag med mina kära mamma. Fick gjort några ärenden, köpt ett par chinos att ha på flyget till Thailand mm. Kenneth var i skolan hela dagen. Annars hände inte så mycket. Har inte mycket mer att berätta. Inte ett jättepositivt inlägg idag känner jag. Kan inte sätta fingret på varför riktigt men jag känner mig så otroligt stressad. Har massor med saker att hinna med innan vi åker på söndag: Packa, ändra cv:et, söka jobb, fixa mina arbetsintyg i en snygg mapp, göra engelskan, träna, försöka hinna äta lunch med Emelie, träffa Olle och Malin på fredag, kolla på buggtävlingen i Nolhaga på lördag, träna igen osv osv. Och sen får vi se om jag orkar/hinner pallra mig ner till buggen idag. Hade ju behövt köpa förköpsbiljetter till buggtävlingen på lördag men vi får se. Nu ska jag sätta mig med engelskan igen. Bokredovisning imorgon :/ Ha det bra allihop.

Min kvinnliga sida.

Dags för ännu en lista! Varsågoda, känn er fria att låna den! Länka gärna till mig och skriv en kommentar i ett av mina inlägg så att jag får läsa om er med :)

MIN KVINNLIGA SIDA
[X] Köpt en hårfön?
[X] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[X] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[X] Pratat känslor?
[X] Tänkt på att matcha mina kläder?
[X] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[X] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[X] Funderat på namn åt mina barn?
[  ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[  ] Druckit Cosmopolitan?
[X] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[X] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[  ] Känt mig sugen på en kopp te?
[X] Känt glädje över att få blommor i present ?
[X] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[X] Blivit arg utan anledning?
[X] Gråtit efter 9 fyllda år?
[  ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[X] Pratat skvaller?
[X] Varit arg/sur utan att tala om det?
[X] Kramat en kille?
[X] Dansat?

Helena Jonsson, vilken tjej!

Jag såg precis när Helena Jonsson tog sin tredje medalj i detta skidskytte-VM i Pyeongchang. Denna gången blev det ett brons i masstarten, vilket vi ska vara mer än nöjda med! Helena har fått sitt stora genombrott i och med detta VM och hade innan världsmästerskapets start målsättningen att försöka ta en medalj med sig hem - det blev tre. Ett guld, ett silver och nu idag, ett brons. Det är grymt bra jobbat! Inför masstarten kände hon sig tung i kroppen, vilket är helt förståeligt då hon har kört sex lopp på en vecka. Att ändå lyckas ta en medalj är en riktig prestation!

Det är så otroligt små marginaler i skidskytte, det är bland annat därför jag gillar att kolla på det. I loppet idag hade fem, sex tjejer guldläge inför sista skjutningen, däribland Helena. Hennes konkurrenter bommade runt omkring henne och hade hon bara skjutit fullt hade det blivit guld. Men trots att hon är väldigt säker på stående missade hon ett skott och blev därför trea med två bom totalt. Men hon knaprade in massor med poäng i den totala världscupen. Ledarinnan, en tyska jag inte minns namnet på, kom sist av alla idag med sju bom. Även detta ett exempel på vilka små marginaler det är inom skidskyttet.. 

Men som sagt, tredje medaljen för Helena idag och vi kan bara konstatera att hon är en riktig nationshjälte! Vilken tjej! Här har vi äntligen en som kan ta över som efterträdare efter otroliga Magdalena Forsberg. Riktigt roligt. Och vilka lopp hon har gjort i detta VM:et sen. Tre medaljer, det är otroligt bra jobbat. Stort grattis säger vi till Helena!! :)


En vecka kvar!!

Shit, va tiden går fort. Nu är det alltså bara en vecka kvar tills vi åker till underbara Thailand! Gud vad jag längtar :) Ska bli helt underbart att komma iväg till värmen och få lite sol och bad. Det behövs nu! Jag börjar nog få lite resfeber nu med, tror att jag ska gå ner till förrådet och hämta upp resväskan idag så jag kan börja packa lite. Brukar ju packa både två och tre veckor i förväg när jag åker utomlands på vintern men de sista veckorna har gått så fort så jag har faktiskt inte hunnit med det. Lite kusligt. Men det ska nog gå bra! Nu ska jag läsa min bokredovisning som jag skrev igår högt för mig, måste ju veta hur lång tid det tar (ska ta ca fem minuter) och jag tänkte passa på när Kenneth inte är hemma. Han är ute och åker längdskidor med sin pappa idag :) 


Om en vecka är vi här, på vårt fina hotell Timber House i Ao nang :)
Längtar så!! Ska bli så skoj!!!

Oral bookreport.

Det är vad jag håller på med just nu. Har inte jätteroligt direkt. Jag skulle till och med kunna sträcka mig såpass långt att säga att jag har riktigt, riktigt tråkigt. Blää :/

14 månader ♥♥

Yes, idag firar jag och min älskling 14 månader. Hela 14 månader. Tänk att vi har varit tillsammans så länge! Det känns som om det var igår vi blev tillsammans, så nykär är jag fortfarande! Tack för att du finns älskling. Du gör mig så otroligt lycklig varje dag <33

Det börjar bli rätt lång tid nu. Jag minns för ett år sedan, exakt på dagen, då vi var hemma hos mina föräldrar och mamma sa någonting om vår tvåmånadersdag varpå Kenneth svarade, samtidigt som han pussade mig; Ja, har hon tur så kanske hon får två till. Hihi, sån är han min älskling. Spjuvaraktig och småretlig hela tiden. Nej, inte hela tiden såklart. Men han älskar att skoja och driva med mig. Och jag älskar när han gör det. Det var en av hans många egenskaper som jag föll för för lite mer än 14 månader sedan. Det värsta av allt är ju att jag går fortfarande på många av hans skämt, är så galet svårt att se när han luras ibland. Min mamma går till exempel på det varje gång. Men det är klart att jag har lärt känna han och hans skämt lite vid det är laget. Vi har ändå bott tillsammans i snart 11 (!) månader. 11 helt fantastiska månader :) 

Igår var, som jag annonserade i ett tidigare inlägg, Linda och Magnus hemma hos oss. Och det var en väldigt lyckad kväll om jag får säga det själv. Vi har alltid väldigt roligt ihop tycker jag, vi skrattar alla åt samma saker och det känns så avslappnat och skönt. Vi kollade på Let's Dance, åt god mat, spelade kort mm. Kenneth var riktigt roligt med :) Han är knäpp. Hihi. Älskar när han skämtar och har sig, han får mig alltid att skratta. Älskar till och med när han skämtar på min bekostnad, det känns som om att han gör det för att visa att jag är hans på något sätt och att han älskar mig. Det är så sött. Och roligt såklart!! Jag minns, för att ta ett exempel, en gång för några månader sedan när jag hade haft några av mina tjejkompisar här hemma. Jag och Kenneth stod i hallen och kramades och småpussades (som vi brukar göra) medan dom tog på sig sina ytterkläder och gjorde sig redo för att gå när följande episod utspelade sig:

Jag (med silkeslen röst): Jag älskar dig älskling.
K (svarar lika gulligt tillbaka): Jag älskar dig med.
Jag (fortfarande ömt och kärleksfullt): Du är så snygg.
K (med en nöjd min på läpparna): TACK.

Alla började skratta och jag låtsades bli irriterad när jag i själva verket fullkomligt älskade hans lilla skämt. Hihi. Så där håller han på min älskling. Han är så underbar.

Nej, nu får jag ge mig. Nu ska jag sätta mig och plugga engelska. Skippade min träning imorse för att jag måste få gjort den. Och sen så har jag lite ont i min ljumske med så jag tänkte att det var lika bra att stå över träningen idag. Hursomhelst. Jag skriver säkert ett inlägg eller två till senare under dagen. 


Glöm inte
- att kommentarer alltid uppskattas :)


Dagens dubbel.

Japp, det var så längesen jag lade in någon lista märkte jag så det får bli en dagens dubbel idag. Här kommer alltså dagens listor. Fick bli två mörka sådana idag som jag egentligen hade för avsikt att publicera fredagen den 13. Men men, bättre sent än aldrig som man säger. Glöm inte att ni gärna får kopiera dom om ni känner för det. Länka gärna till mig isåfall och skriv en kommentar till mig så jag kan läsa om er synder med ;)

DÅLIGA TIDER
[X] Jag har druckit alkohol.
[  ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[  ] Jag kan inte svälja piller.
[  ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[  ] Jag tar mediciner mot depression.
[  ] Jag har, eller har haft, anorexia och/eller bulimi.
[X]  Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[X] Jag har vaknat gråtande.
[X] Jag har somnat gråtande.
[  ] Jag har knarkat.
[  ] Jag har rökt.
[  ] Jag har snusat.


DÖDEN

[X] Jag är rädd för att dö.
[  ] Jag har vart på någon begravning i år.
[X] Jag hatar begravningar.
[  ] Jag har sett någon dö.
[X] Jag har sett en död människa.
[  ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[  ] Någon nära till mig har begått självmord.
[  ] Jag har försökt begå självmord.


Fredag.

Japp, då var det fredag igen. Tiden går så sjukt fort nuförtiden, känns som om veckorna bara flyger fram. Nästa vecka har Kenneth redan sin första tenta och nästa söndag åker vi till Thailand. Herregud, tänk att det var över ett år sedan vi bokade den resan nu, och nu är vi snart där. Det ska bli helt underbart :)

Idag ska vi få främmat, Linda och Magnus kommer och hälsar på. Ska äta nåt gott, spela lite Uno och kanske kolla på Let's Dance. Låter som en perfekt fredag om ni frågar mig. Ska även hinna läsa ut min engelskabok, städa lite i lägenheten och gå och handla så nu börjar jag bli lite småstressad. Men det ska nog gå bra det här ;)

Just det ja. Var ju hos morfar hela dagen igår och lagade mat, köttgrotta. Hade verkligen jätteskoj och resultat blev riktigt bra! Det var jättegott om jag får säga det själv. Lägger antagligen in lite bilder ifrån gårdagen senare idag. Torsdagskvällen avslutades med fotbollsträning i Ingared precis som vanligt. Var riktigt skoj att spela igår!! Lennart hade med sig några prover på våra nya träningsoveraller(!) igår med så vi fick prova vilka storlekar vi skulle ha. Dom är helsvarta den här gången med vita gevär (heter det så?) på sidorna. Gryyymt snygga var dom iallafall! Längtar tills vi får dom :)

Sist men inte minst ska jag även passa på att tacka min kära lagkamrat och mittfältskollega Sofie för hälsningen hon skrev till mig i sin blogg. Blev verkligen superglad! Tusen tack för de fina orden, sånt värmer :) 

Ännu en tävling :)


Haha, ja nu är jag med i ännu en tävling. Sista tävlingen på ett tag. Men ju fler man är med i desto större chans att vinna har man, eller hur!? Tyckte väldigt mycket om dessa ögonskuggorna med, jättefina färger. Sen vann jag ju faktiskt puder i en tävling för några månader sedan men fick det aldrig. Lite tråkigt :( Så nu hoppas jag på bättre tur! Tävlingen hittar ni hos Cizzi, klicka här. Lycka till allihop!

Tävlingsdax igen!


Den här gången gäller det ett presentkort på HM, värde 500 kronor.
Tävlingen hittar ni hos Angelica, klicka här.

Här ska det tävlas!



Jag är med och tävlar om denna goodiebagen hos Beleza och jag hoppas, såklart, på vinst. Någon gång ska jag väl lyckas vinna en tävling!? Men var med ni också vettja! Verkar vara finfina priser! Tävlingen pågår tills på lördag, lycka till :) 

Hem till morfar :)

Japp, dagen kommer alltså spenderas i Lövhult, hemma hos min morfar. Vi ska laga mat tillsammans, han ska lära mig hans paradrätt köttgrotta. Mm, vad gott det ska bli. Morfars köttgrotta är bland det godaste som finns :) Så dagen kommer nog bli mycket , mycket trevlig! Min morfar är en riktig krutgubbe, han fyller 84 i år men man kan lätt tro att han är 20 år yngre. Hemma så fixar han allt själv, lagar mat (han är en hejare i köket!), tvättar osv. Och på sommaren har han fullt upp i sitt växthus. Så pigg vill jag också vara när jag är såpass gammal! Så jag har världens bästa morfar, det är ett som är säkert :) Kul att han ser fram emot att jag ska komma så mycket med, vi träffas ju korta stundar ganska ofta men det var längesen jag var där en hel dag. Det måste jag bestämt göra oftare! Men nu måste jag springa! Mamma är nog redan här. Vi hörs!

En utmaning.

Hittade en rolig utmaning på Anne-Lies blogg som jag bara var tvungen att testa. Den går ut på att man går in på google.se och söker på sitt förnamn (i mitt fall Evelina) på deras sökfunktion Bilder och tar den absolut första bilden och lägger in på sin blogg med underrubriken: Såhär kommer jag se ut om trettio år. Kan ju säga som så att jag gapskrattade när jag fick upp min bild. Jag utmanar alla som läser att anta utmaningen. Skriv gärna en kommentar i min blogg och länka till er så jag får se hur ert resultat blev :) Okej, är ni beredda? Här kommer min bild:



Såhär kommer jag se ut om trettio år.
- Inte dåligt att ha en sådan här kropp när man är 51 va..?! ;)

Jag har gjort det igen.

Japp, nu var det klippt igen. Jag har gjort det ödesdigra misstaget att dricka kaffe efter klockan 18:00 - igen. Då är det nästan helt kört för mig att överhuvudtaget somna samma kväll. Det är lögn att det inte ska gå alltså. Jag har nyligen insett att mina sömnproblem ibland kan hänga ihop med mitt kaffedrickande :/ Så nu sitter jag alltså här, ett x antal timmar senare än när jag gick och la mig (vilket var strax efter tio) och är fortfarande klarvaken. Jag har hunnit läsa 50 sidor i min engelskabok, nästan skrivit klart min summering på kapitel 3 i engelskan, börjat fila på mitt personliga brev till den KY-utbildningen jag ska söka till hösten och ändå kan jag inte sova. Så nu, när klockan är tjugo i två, fick jag äntligen makat mig upp ur sängen och Kenneths underbara, varma famn för att sätta mig och blogga lite. Det gör ont att behöva lämna sängen när jag ligger så gott där. Men mina tankar bara vimlar omkring som i världens karusell. Jag behöver inte ens anstränga mig för att tänka, det går av sig själv. Det går inte att stänga av dom och koppla av, det är stört omöjligt. Så nu vet ni det, om ni har dålig fantasi och behöver skriva någon uppsats eller liknande. Drick en kopp kaffe vid sju-tiden och gå och lägg er tidigt så ska ni få se på fantasi. Eller är det bara för mig det funkar..?? Jag vet inte. Tänka kan jag iallafall :/

Nu ska jag kika runt på lite olika bloggar i hopp om att bli trött så fort som möligt. Hoppas att alla mina trogna (och o-trogna?) läsare där ute sover gott i era varma sängar. Jag är grymt avundsjuk på er just nu ska ni veta. Godnatt.

Nedräkningen har börjat!

Japp, nu är det inte långt kvar tills vi åker till Thailand. Det är faktiskt mindre än två veckor kvar nu, 12 dagar om man ska vara exakt. Shit va fort tiden har gått det sista! Och jag har inte ens börjat packa än, känner att resfebern kommer smygande nu.. Hursomhelst. Det ska bli helt fantastiskt underbart skönt!! Längtar så :) Så idag har jag och min älskling vart på Elgiganten här i stan och köpt en sprillans ny digitalkamera som vi kan ha med oss på resan. Den är verkligen jättefin, hur snygg som helst! Köpte den av Kenneths bror, fick lite rabatt av honom med, så tusen tack Stefan - du är en klippa! Behövde ju verkligen en ny, min blev ju förstörd i julas när Sissis son råkade stöta till/putta ut ett helt glas vin över den :/ Så zoomen fungerade inte längre. Lite synd för jag älskade verkligen min gamla, den var jättebra, men jag kan tänka mig att den nya är ännu bättre. Eller det är klart den är. Köpte ju en likadan som min gamla fast en nyare modell, nämligen: Canon Ixus 80 IS caramellfärgad. I love it.

Köpte även nya hörlurar till min ipod så nu är vi helt förberedda för den kommande Thailandresan! Vill att det ska vara den första mars imorgon! 








                       Visst är den snygg!?! ----->








Kärleksfull helg ♥

Ja, nu var det ett tag sen jag uppdaterade här igen. Men min helg har helt b-e-a-utiful (som Bruce den Allsmäktige hade sagt). Antagligen den bästa någonsin, har haft så otroligt mysigt så jag har inte haft en endaste tanke på bloggen. Men nu så kommer det iallafall en ordentlig uppdatering om helgen, varsågoda :)

Torsdag: Var som sagt på Lager 157 med älsklingen :) Hittade en hel del. Kenneth köpte flera t-shirtar och linnen, fyra Frank Dandy-kalsonger (ursnygga), en kofta, ett par shorts och ett par ursnygga Wrangler jeans för 150 kronor. Billigt och bra! Jag hittade två koftor och en stor, fin och pösig t-shirt. Så turen till Gällstad var riktigt lyckad. Jätteroligt att åka iväg på roadtrip med sin älskling så! Vi har väldigt skoj ihop vi två :) På hemvägen passade vi på att veckohandla på maxi när vi ändå hade bil och då köpte vi även med oss GuitarHero hem!! 399 kronor kostade men det var det värt. Vi har velat ha det så länge och nu när det var annonsvara slog vi till. Nu behövs bara ett minneskort till vårt PS2 med ;)

Fredag: Också en underbar dag. Åkte in till Gbg vid tolvtiden för att träffa världens sötaste Åsa. Var otroligt längesen vi sågs så det var på tiden om man säger så! Vi tjötade, pratade, shoppade, åt lunch på Jensens och tjötade lite till. Kändes inte alls som om det var längesen vi sågs, har alltid så mycket att prata om och har alltid roligt tillsammans. Känns som om vi har känt varandra hela livet fast det är ju faktiskt inte mer än 2 år, nästan på dagen :) Vi hade riktigt skoj hursomhelst. Måste ses oftare Åsa!! Jag hittade även en del fynd, en t-shirt ifrån GinaTricot på rean för 29 kronor och världens snyggaste klocka ifrån Ur och Penn för 198 kronor (halva priset!!) Sen köpte jag även en tröja ifrån Gina för 249 kr som INTE var på rea. Det sved lite i plånboken nu när man är arbetslös och inte har så mycket att röra sig med men jag fullkomligt älskade den så det kändes helt rätt ändå. Jag var tvungen att köpa den. Hihi.

Ska även passa på att berätta att jag träffade mina underbara vänner Olle och Malin på Jensens med. Var ett bra tag sen vi sågs! Inte bra! Men nu bestämde vi iaf att vi skulle ha mys och tacokväll hemma hos oss den 27 februari. Det ska bli riktigt trevligt, ser fram emot detta :)

Hursomhelst. Jag tog 17 över femtåget hem till Alingsås för jag och min älskling var hembjudna till Annkie och Stig för att äta mat, skaldjur närmare bestämt. Räkor, kräftor, hummer, tigerräkor, pilgrimsmusslor och gud vet allt. Jag är ju inget stort fan av skaldjur direkt (förutom räkor!) men det var ganska gott ändå faktiskt. Var dock helt proppmätt efter Jensen så fick inte i mig så mycket. Vid halvåtta tackade vi för oss för vi skulle nämligen gå på åttabion jag och Kenneth. Såg Australia, här på Saga i Alingsås. Grymt bra film! Jättemysig att se. "Me gulapa, me sing you to me."

Lördag: Alla Hjärtans Dag och kanske den bästa dagen i hela mitt liv..? Hade hur som helst en riktigt, riktigt underbar dag tillsammans med min älskling. Vi vaknade tidigt men låg kvar ett bra tag i sängen. Sen gick jag in och duschade och när jag kom ut ur duschen hade Kenneth gjort världens mysigaste frukost framför teven och satt på Pirates of the Caribbean 2 till oss (började att se den efter bion kvällen innan men somnade ifrån den båda två). Riktigt mysigt. Allt man kan önska sig till frukost var med och han hade lagt upp allt så fint. Fick även en porslinsros av han, så mysigt. Han är helt underbar min älskling :)

Efter filmen började vi göra oss iordning för att gå och handla men det slutade med att vi städade hela lägenheten innan vi kom iväg. Kenneth dammade och dammsög i alla rum medan jag gjorde iordning i städskåpet (som knappt gick att öppna utan att allt ramlade ut innan), hallen och gick ner med saker till förrådet. Shit var effektiva vi var. Kan låta tråkigt och oromantiskt att städa hela lägenheten på Alla Hjärtans Dag men det var det INTE. Det var allt annat än oromantsikt. Det var helt underbart fantastiskt mysigt ♥ Efter städningen tog vi med oss alla pantflaskor och burkar och gick och pantade dom, sen gick vi på en riktig långpromenad i solskenet. Var underbart väder ute. Kallt, soligt och helt vindstilla. Gick och pratade om allt och ingenting. Om oss, framtiden, om när vi träffades, våra föräldrar, hur bra allt funkar och hur bra vi faktiskt har det. Det var den mysigaste promenaden i hela mitt liv.

Efter promenaden gick vi och handlade ingredienser till kvällens middag. Köpte även en kladdkaka och grädde som vi åt upp tillsammans med en kopp kaffe var när vi kom tillbaka till lägenheten. Ja, vi vet - det är jätteonödigt och onyttigt men man får faktiskt vara onyttig på Alla Hjärtans Dag, det är okej då. Resten av dagen och kvällen ägnade vi helt åt varandra. Myste, skrattade, lagade mat, tittade på melodifestivalen (låt nr 1, 4 och 8 var bäst!), skrattade lite till, åt mat, kollade på två filmer, myste mer och hade det allmänt underbart. Vi bytte även presenter. Jag hade ju köpt en bok till honom som heter En Kärleksförklaring. Är en bok om man får fylla i själv. Det står t.ex. Vi blev ett par: ....... och det gick till: ...... Första kyssen var:...... osv så får man fylla i själv. Så den har jag fixat med och fyllt i under de senste veckorna och igår fick han den alltså. Han blev jätteglad. Är verkligen en personlig present, där jag skrivit precis så om jag känner, hur mycket jag älskar honom och hur lycklig han gör mig. Han fick nästan tårar i ögonen när han läste den, det märktes att han blev rörd. Så det var lyckat. Han fick även ett kort och en hjärtformad smälta-choklad-grej av mig. Och jag fick ett underbart vackert halsband av honom. Fattar inte hur han kan köpa så perfekta presenter. Alla smycken som jag har fått av han har vart som gjutna för mig. Jag älskar dom. Och jag älskar Kenneth. Så lördagen var en toppendag helt enkelt. Eller toppendag räcker inte i detta fallet, det var en fantastisk dag. Den lyckligaste dagen i hela mitt liv och allt tack vare Kenneth. Jag älskar honom så otroligt mycket :) Kan inte tänka mig ett liv utan honom. Han är mitt allt. 

Söndag: Började med en riktig mysmorgon och en riktig mysfrukost. Vi (läs Kenneth) gjorde pannkakor i vår nya gjutgärnspanna som blev himelskt goda. Vid fyra tog vi en promenad in till stan och Folkets Hus för ännu en danslektion. Och vilken danslektion sen, Kenneth var i sitt esse. Han utvecklas otroligt mycket ifrån vecka till vecka, trots att vi ännu inte har fått tummen ur och öva här hemma. Igår lärde han sig fyra, fem eller till och med sex nya turer som satt riktigt bra. Och han har börjat dansa mycket mer. Dessutom för han precis lagom hårt och ordentligt nu med :) Är så kul att se att han blir bättre och bättre för varje gång!! Och igår var det en otrolig skillnad ifrån förra gången. Igår stannade vi nämligen kvar efter nybörjarkursen och väntade in fridansen, och då satt vi och tjötade med alla andra dansare i vår egen ålder (Lina, Daniel, Stellan, Åsa m. fl.) och dom passade på att lära honom några nya turer. Så det var nog väldigt nyttigt. Dansade som sagt även på fridansen och det var ett mycket högre tempo än vad det brukar vara på kurserna, och Kenneth hängde med hur bra som helst. Med tanke på att det bara var fjärde gången han var där så är han otroligt bra! Och det säger jag inte bara för att jag är tokkär i honom ska ni veta ;)

Idag är det måndag och min mamma ska komma hit när som helst. Ska bli trevligt. Kenneth kommer nog hem ifrån skolan snart med. Ska äta middag tillsammans allihop. Mysigt. Sen är det träning ikväll med, ser fram emot detta! Nu måste jag kila. Ha det bra!
 

Vig som ett kylskåp.

Ja, så illa är det ungefär. Är fruktansvärt ovig. Jag kan inte ens sitta på rumpan med ryggen sträckt och ha raka ben rakt fram ni vet? Sådär som alla andra kan luta sig fram och ta tag med händerna i tårna? Det är helt omöjligt för mig. Jag får sitta med ryggen böjd som en banan för att överhuvudtaget kunna ha raka ben.. Det är nästan sorligt. Har faktiskt börjat oroa mig för vad som kommer hända när jag är lite äldre så nu har jag bestämt mig för att göra något åt saken. Så nu är det strechning på hög nivå varje dag som gäller! Och då menar jag inte fem-minuters-strech efter fotbollsträning utan en ordentlig sådan. Började igår på fotbollsträningen, med pappas hjälp, och det gick riktigt bra :) Efter en halvtimme kunde jag faktiskt nudda tårna när man sitter med ena benet rakt och det andra böjt ni vet? Det har jag inte klarat på flera år. Så nu ska jag försöka göra detta (med Kenneths hjälp) varje dag eller iaf ordentligt efter varje träning så ska ni se att i sommar kan jag nog stå med raka ben och udda marken. Det är mitt mål iallafall och jag SKA lyckas.

Rolig träning igår förresten. Rolig och speciell. Vi var bara fyra som hade vågat oss ut i snön och kylan! Lite trist, går ju inte att göra några direkta övningar men vi hade riktigt kul ändå :) Sprang intervallträningen iaf, som vi gör varje onsdag (springer i fyra minuter och går i två x4) och det gick riktigt bra för min del. Man känner att det blir lättare och lättare för varje gång. Sista fyraminutarn sprang jag riktigt snabbt och lätt, trots att jag hade håll i hela magen, är riktigt stolt. Hade inte orkat en meter längre iofs, tog ut mig rätt bra men det är ju det som ger och är meningen. Sen gick vi in och körde lite styrka och sen strechade jag alltså ordentligt. Kul träning ändå!

Idag är det förresten en speciell dag. Min kära mormor hade fyllt 75 år idag om hon hade levat. Blir fortfarande ledsen när jag tänker på henne, saknar henne så mycket. Det gör ont i mig att hon inte hann träffa Kenneth med, hon som var så angelägen om att jag skulle hitta en man någon gång. Men hon vet säkert, det är vad jag tror iallafall. Att hon på något sätt ser oss och vet hur lycklig jag är. Hursomhelst. Ett stort grattis till min älskade mormor <33 Och inte nog med det, jag får väl passa på att säga grattis till mig själv med. För tittar ni i almanackan idag så ser ni att det är Evelina och Evy som har namnsdag idag! Så grattis till oss båda :)

Sist men inte minst, dagens planer: Ska in till stan nu så fort jag har tagit på mig kläder, ätit och sminkat mig. Ska kolla om jag hittar en ursnygg klocka som jag vet har funnits på Ur och Penn i Storken. Hoppas den finns kvar nu bara!! Sen ska Kenneth möta upp mig där direkt efter hans skola, han ska bara hem och byta om och hämta bilen, sen sticker vi till Lager 157 :) Ska bli riktigt roligt. Var väldigt längesen jag var där och jag har aldrig vart där med Kenneth. Hoppas det inte är så utplockat som det kan vara ibland bara. Nu ska jag bege mig. Ha det bra allihooop.


Fotbollsträning på is.

Nej jag har inte lagt fotbollsträningen på is, det skulle jag aldrig kunna göra. Det rubriken syftar på, är precis som det låter, fotbollsträningen igår var på is - bokstavligt talat. Man kunde lika gärna snörat på sig skridskorna och tränat konståkning, så halt var det. Men som tur var fanns det en liten yta i ena hörnet av planen som gick att springa på utan att bryta benen av sig, ca 10x20 meter. Så där sprang vi omkring i en och en halv timme. Under första halvan av träningen så haglade det, sen började det snöa. Det vräkte ner. Stora, tjocka, vita snöflingor. Tänk om det kunde snöa så den 24 december något år? Det gick knappt att se vart man sprang och fotbollarna blev riktiga snöbollar. Det var en upplevelse. Jag hade för en gångs skull smink på mig på träningen och såg därför ut som en riktig hårdrockare, jag var svart i hela ansiktet när jag kom hem. Både innan och efter träningen hade vi dessutom snöbollskrig. Haha, vilken träning. Det måste vart en syn för gudarna.

Idag ska jag plugga. Måste lära mig 800 glosor tills imorgon, låter tufft och det är det också. Men det ska nog gå vägen. Jag har ju världens bästa förhörare här hemma, Kenneth är en klippa. Och på tal om Kenneth så - Anton, du har helt rätt. Det är verkligen en fröjd för ögat att se Kenneth svänga sina lurviga. Han är het som få ;)

Bugg och Lisebergsbesök.

Japp, så har mina senaste dagar sett ut i stort. Igår var jag och Kenneth hemma hos mina föräldrar i Lövhult (vi sov över där mellan lördag-söndag). Spelade Hjärter hela morgonen, ett riktigt roligt kortspel. Mamma vann med tre ynka poäng över mig, Kenneth kom trea och pappa kom överlägset sist. Åt även pannkakor och hade allmänt trevligt. Riktigt skoj. Vid fyra åkte vi direkt till Folkets Hus och för några timmars bugg :) Kenneth börjar bli riktigt duktig. Är himla roligt att se hans framsteg och att han tycker det är skoj! Sen är det alltid lika kul att träffa dansfolket med :)

Gårdagskvällen (är det ett ord?) bestod av lite plugg och sen hann vi även med att se två filmer, jag och älsklingen. Kill Bill 1 och 2 blev det. Riktigt bra filmer faktiskt, förstår inte varför jag inte har sett dom innan!?! Idag har jag vart nere en sväng för ett möte på Liseberg och sen har jag och mamma shoppat upp några hundralappar var i Allum. Köpte bland annat ett par svart högklackade stövlar för ynka 149 (!) kronor! Det kallar jag ett kap. Har letat efter snygga stövlar att ha vid finare tillfällen två vintrar i rad nu utan framgång men nu så. När man som minst anar det hittar man ofta guldklimpar :)

Ska även berätta för er att Niklas på Lisberg har lovat att ge mig ett bra schema nu inför sommarsäsongen så att jag och Kenneth inte går om varandra utan hinner ses ordentligt i sommar. Kenneth ska ju antagligen jobba på Citymail och Citymails och Lisebergs arbetstider går inte riktigt ihop om man säger så. Men nu, tack vare Niklas, så funkar det rätt bra ändå och det är jag grymt tacksam över!! Ska iofs fortsätta leta jobb med ljus och lykta, drömmen hade ju varit och få något sommarjobb i Alingsås såklart, så håll tummarna för mig allihop!

Kvällens planer består i att plugga och träna fotboll. Uteträning idag, kommer bli roligt men också lite kallt är jag rädd. Nu ska jag sätta mig med mina engelska-glosor en stund innan älsklingen kommer hem ifrån skolan. Ha det!

Stay the night (summering - deltävling 1)



Lätt den bästa låten ifrån årets första deltävling av Melodifestivalen! Den var verkligen hur bra som helst! Vilken härlig discodänga! Älskade allt med låten och framträdandet, färgerna var riktigt, riktigt snygga och discokulorna i taket var pricken över i:et. Fenomenalt bra. Känns som om den iallafall skulle ha en chans ute i Europa :) Min andra favoritlåt var nog Marie Serneholts, tror att den också hade stått sig bra utomlands, men den gick ju tyvärr inte vidare. Lite konstigt kan det tyckas men sak samma. Huvudsaken var ju att Alcazar gick till Globen :D :D :D

Övriga intryck av deltävling numero 1: Emilias låt var trallvänlig och bra även om jag inte tycker att hon har mycket att komma med röst-mässigt. Scotts var okej men inte mer än så. (Dom kan så mycket bättre, jag loovar!!) Låt nummer ett var bara en enda lång refräng. Maries refräng var grymt bra men versen desto sämre :/ Shirley Clamps låt var kass och hennes sång likaså. Har aldrig vart ett stort fan av henne, tycker varken om hennes röst eller musikstil. Jonathan (eller vad han hette) såg sjukt barnslig och fjantig ut och Caroline af Ugglas klarar jag bara inte av. Sådär, det var det det.

Jo, förresten. Petra Mede var nästan ännu värre än vad jag trodde hon skulle vara. Tråkiga (och ofta elaka) skämt som inte en enda i publiken skrattade åt. Hon fick kanske in ett skämt av hundra. Gud va jag ogillar den människan. Hon borde inte få synas i tv med hennes hemska uppsyn och hennes skrikiga, gräsliga röst. Blää.

En film att älska.



The Bucket List med Jack Nicholson och Morgan Freeman i huvudrollerna.
Helt fantastisk. Jag skrattade och grät omvartannat.
En film man mår bra av :) Se den allihop!!

Lördagskväll med thailandsgänget :)

Japp, ikväll ska vi umgås med de resterande sex utav thailandsgänget som åker ner och firar mammas födelsedag nu i mars :) Det blir alltså jag och Kenneth, Kerstin och Rudi, Gunvor och Pelle och mamma och pappa. Ska bli trevligt! Är inte långt kvar tills vi åker nu! Längtar så. Ska äta lite gott och förhoppningsvis hinner vi titta lite på Melodifestivalen också. Om det är någon idé alls vill säga, Petra Mede som programledare och dessutom tror jag inte alls på det här nya sättet med röstningen.. Men vi får väl se hur det blir.

Hade en riktigt trevlig dag igår iallafall, var jättemysigt att gå i stan med älsklingen hela dagen och sen var det jätteskoj att ha Joss och Zandra på besök :) Vi måste ses oftare tjejer, helt klart. Nu ska jag diska och sen hämtar mamma oss vid kvart i fem. So long!!

Jag tål inte Petra Mede.

Nej, jag kan inte med henne. Har aldrig tyckt att hon har vart rolig, aldrig någonsin. Och nu ska hon leda den folkligaste tilställningen i Sverige, nämligen Melodifestivalen. Kan inte bli annat än en flopp. Hon är dryg och hemsk. Hennes skämt är alltid högljudda, gapiga och elaka. Jag tål henne inte. Om hon är med i Parlamentet (som är ett av mina favoritprogram) så kan jag inte titta på det alls. Morgonsoffan går alltså totalbort för min del. Kan inte med hennes röst, hennes skratt eller hennes sätt. Hur ska det här gå...!?

             
 
...Snälla, ta bort henne ifrån vår kära melodifestival!?

Fredagsplaner.

Vilken rolig träning det var igår!! Vi var inte jättemånga, tio eller elva tror jag men ack vad vi kämpade!! Spelade verkligen jättebra :D Fick inte ont i magen direkt heller, väldigt skönt det. Riktigt kul också att systrarna Kempe var på träningen igår med och jag måste ge dom varsin eloge! Dom var grymma båda två! Märktes knappt att de hade vart borta alls, men jag antar att om man har tekniken och "tänket" så är det mycket lättare att komma tillbaka. Konditionen är ju faktiskt lättare att träna upp :) Riktigt skoj att ni var med iallafall! Jag har saknat er! :)

Idag ska jag in till stan (Göteborg) och träffa Kenneth vid tolv-tiden. Han slutar tidigt idag så vi tänkte ha en riktigt heldag i stan :) Äta på Jensen's, shoppa lite mm. Tänkte kolla på en ny digitalkamera lagom till Thailand bland annat. Min gamla spillde ju Sissis son Lukas ner med vin på juldagen så man kan inte använda zoomen längre. Så det behövs en ny! Blir antagligen en Canon Ixus till, älskade ju verkligen min gamla kamera. Tänkte även kolla på nya hörlurar till min Ipod, underkläder till oss båda mm. Ska även kolla om Kenneths armband finns kvar och i så fall köpa ett likadant. Håll tummarna för att det finns!!

Ikväll blir det mys och filmkväll här hemma hos oss med Zandra och Josefine. Två underbart härliga tjejer ifrån Liseberg :) Förhoppningsvis får vi sällskap utav söta Emma med, men det är tyvärr inte säkert än. Men hoppas, hoppas! Inte samma sak utan vår Öfverste! (Också en helt underbar tjej ifrån Liseberg skall tilläggas) :) Kenneth planerar att fly huset, kanske inte jätteskoj att sitta här med fyra galna tjejer en hel kväll så han ska hem till sina föräldrar och passa på att plugga ordentligt hela kvällen. Strongt att plugga en fredagkväll sådär!

Nu ska jag stressa vidare, har en del att stå i innan jag åker ner. Plocka iordning i lägenheten, slänga våra julstjärnor (som har vart helt döda i nåra veckor nu) och diska. Sen blir det elva-tåget till Gbg. Ha det bra allesammans så hörs vi imorgon igen :)

        Canon Digital IXUS 90 IS  

Några av dagens fynd måntro..!?!


Tack för att du finns!


Jag och Kenneth visar upp oss ifrån vår allra bästa sida,
taget på Gullholmen i somras :)

Jag är som vackrast på sommaren.

Här kommer ett inlägg som jag egentligen inte hade tänkt att publicera. Skrev det bara för mig själv och for my eyes only egentligen. Men när jag skrivit klart det så kändes det så bra att jag lika gärna kan publicera det faktiskt. Det känns bra att göra det av någon knepig anledning. Så här kommer det :)

Det är konstigt egentligen. Jag har alltid haft ganska dåligt självförtroende. Alltid tyckt att de andra tjejerna i klassen var liite smalare, liite finare och liiite bättre än vad jag var. När jag var mindre framhöll jag alltid mitt hår och mina ögon som mina mest positiva sidor. Jag var stolt över mitt tjocka fina hår och mina gröna ögon. Men med tiden försvann det självförtroendet också. Istället tyckte jag att min främsta egenskap var att jag var ganska smart. Har alltid haft väldigt lätt för mig i skolan och det har alltid varit en av mina styrkor. Det är därför jag har vart ganska deppig nu det sista. De senaste dagarna har Kenneth fått stå ut med mycket. Många tårar, gråtattacker och hårda ord. Jag har vart så stressad över min engelska och känt mig så kass, så dålig och så oduglig.

Jag har, som sagt, alltid haft barnsligt lätt för engelska. Alltid haft alla rätt på glosproven, kunnat skriva långa (och bra) texter utan minsta problem. Men det har bara inte gått den senaste veckan och det har gjort mig väldigt ledsen. Har vart så blockerad på något sätt, beredd att ge upp allt vad skola och engelska heter. Klankat ner på mig själv alldeles för mycket. Och när jag väl börjar klanka ner på mig själv av en anledning så kommer allt annat som ett brev på posten. Jag är tjock. Ful. Misslyckad. Jag har inget körkort. Inget jobb. Ja, ni vet, de vanliga sakerna. Framförallt det här med jobbet. Vet inte om det bara är jag men jag vill tro att alla tjejer har dåliga dagar och tänker som jag gör ibland.

Jag är verkligen ingen vintermänniska. Blir ofta lätt ledsen på vintern utan direkt anledning. Känner mig blek och ful. På sommaren blir jag lätt brun och känner mig ganska snygg faktiskt. Attraktiv. Därifrån kommer min rubrik på inlägget. Jag känner mig som vackrast på sommaren. Och det är det som är det konstiga. Då kan jag gå i bikini och inte skämmas det minsta för min kropp. Men på vintern avskyr jag den. Antar att solen har en väldigt positiv inverkan på mig. Jag trivs att vara utomhus. Plocka svamp, fiska, spela fotboll, gå promenader, cykla osv. På sommaren vill jag inte vara inomhus en enda sekund. 

Missförstå mig inte. Hösten och vintern kan vara helt underbara årstider de också. Speciellt nu när man har någon att dela vintermörkret med. Någon att krypa upp i soffan med, tända lite ljus och sätta på en riktigt romantisk kärleksfilm och bara vara. Det är inte dåligt det. Eller vara ute och pimpla på isen och ta ett varmt bad tillsammans när man kommer in för att värma varandra, det slår det mesta, det gör det verkligen.

Jag är inte alltid deppig på vintern. Det kommer och går. Just nu kan jag inte längta mer än vad jag gör till den 1 mars, då vi sätter oss på flyget till varma Thailand. Kommer bli underbart. Då kommer jag få ny energi, lite sol på min bleka kropp och jag vet att allt kommer kännas lekande lätt när jag kommer hem därifrån.

Så solen har en positiv inverkan på mig, det är ett som är säkert. Och det har likaså Kenneth. Vet faktiskt inte vad jag skulle ta mig till honom. Han har fått mig att trivas med mig själv och min kropp, till och med älska min kropp (93 dagar av 100 iaf) och jag känner mig vacker och attraktiv sen jag blev tillsammans med honom. Har aldrig fått så mycket komplimanger eller blickar ifrån okända kllar på stan som nu det senaste året. Det måste ha något att göra med att jag faktiskt har fått bättre självförtroende. Allt tack vare Kenneth. Är så otroligt glad och tacksam att jag har träffat honom och att han vill dela sitt liv med mig. Jag förstår faktiskt inte hur jag klarade mig utan honom. Han är mitt allt. Gud vad jag älskar honom.

Han har vart helt otrolig de senaste dagarna. När jag har vart som mest nere har han kommit hem ifrån skolan och gjort mig på gott humör igen. Tagit hand om mig och ställt upp för mig. Utan honom hade jag inte skickat in min summering av kapitel 2 på engelskan igår, det hade jag verkligen inte. Han peppar mig och det är han som får mig att vilja kämpa. (Herregud, jag låter som jag är döende eller nåt! Det är jag inte!) För egentligen så mår jag rätt så bra nu. Jag har aldrig vart så här lycklig som jag är just nu. Det är sant. Och jag har alltid ansett mig att vara lycklig, jag har alltid haft ett bra liv med underbara föräldrar, grannar och vänner. Men ibland så får jag sådana här dagar, när allt känns tungt och nästintill omöjligt. Då är det skönt att ha nära och kära runt omkring mig som påminner mig om vad jag har, hur vacker jag faktiskt är och att allt kommer bli bra. Så tack till hela min underbara familj. Och ett speciellt tack till mamma och Kenneth som har stöttat mig mest under dessa tre depp-dagarna, ni är gulda värda. Jag älskar er.

Är överygad om att allt kommer bli bra igen. Engelskan blev gjord igår och allt annat kommer ordna sig med. Jag kommer få ett jobb. Jag är inte tjock. Allting kändes helt annorlunda när jag vaknade imorse om man jämför med de senaste månarna. (stavas det så!?) Jag känner mig glad och lycklig igen, förstår inte hur jag kunde vara så ledsen som jag var igår. Livet kan vara bra konstigt ibland.

Gud va skönt det var att skriva det här inlägget. Det känns som jag bollar tankar med mig själv på nåt sätt. När jag skriver ner hur jag verkligen känner, tänker igenom allting på ett moget sätt (utan att sitta och gråta och vara ledsen samtidigt) övertygar jag mig själv. Jag har ett helt underbart liv. Jag har världens bästa föräldrar. Världens bästa vänner. Världens bästa svärföräldrar och sist men inte minst världens bästa pojkvän. Tänk vad mycket värre livet kunde vara. Jag ska verkligen uppskatta det jag har bättre i fortsättningen. Jobb är det många som är utan nu, jag kan inte klanka ner på mig själv för det när det ser ut som det gör i Sverige idag. Det kan jag faktiskt inte. Och jag förstår det nu.

Vet inte ens som det jag skrev överst i inlägget stämmer. Det kändes som om det gjorde det just då. Men nu är jag inte lika säker helt plötsligt. Emellanåt stämde det definitivt, men verkligen inte jämt. Antar att det var likadant då som nu. Att man har sina olika dagar ibland bara. Jag har nog alltid haft ett "normalt" bra självförtroende egentligen. Tror jag.

Hursomhelst. Nu mår jag mycket bättre igen och jag känner mig som en ny människa. Så tack bloggen för att du finns. Du behövs ibland.


Ännu ett ordmoln :)


Jag tyckte det var så roligt med de här ordmolnen så jag gjorde ett till nu.
 Detta är alltså de mest använda orden på min blogg just nu :)

Ni vet väl att ni kan prenumerera på min blogg?

...Och ni vet väl att jag skulle bli väldigt glad om ni valde att göra det?

Det är bara att klicka på mina stolta och underbara 21 prenumeranter under profilbilden härintill sen är det klart! Och glöm inte att kommentera mitt inlägg om Lisebergs nya arbetskläder för säsongsanställda för den delen heller. Vill ju veta vad ni tycker! Jag är mycket spänd över era åsikter ska ni veta. Inlägget hittar ni här

Det var allt för mig just nu. Må väl alla glada!

Helgen i repris.

Här kommer en (väldigt snabb) snabbrepris ifrån helgen som varit.

Fredag: Var som sagt hemma hos Linda och hade en riktig myskväll. Tacos, Let's Dance och två filmer hanns med. Inte dåligt det inte. Kenneth var på sittning och vi sov isär för första gången på lääänge (alltid lika jobbigt).

Lördag: Åkte och tränade tidigt på morgonen. Hmm.. Har en känsla av att jag har skrivit om detta förut.., men sak samma. Efter träningen gjorde jag och Kenneth inget särskilt. Pluggade lite, städade och var allmänt slappa. Halv sex hämtade vi Annkie och Stig för att åka och bowla och äta god mat på Stures.

Tio minuter innan skulle Kenneth sätta på sitt armband som han har fick av mig i ettårspresent (Märk väl; ett-års-present) men han hittade det inte. Det visade sig att han hade tappat det på sittningen dagen innan och att det nu är förlorat för gott. Och det värsta av allt var att han inte ens verkade ledsen för att ha tappat det. Han trodde väl att det skulle komma fram under helgen eller nu i veckan men det har det alltså inte gjort. Så jag var väl inte riktigt på mitt bästa humör under första tiden på bowlingen om man säger så. Jag var sur och ledsen för att han hade tappat det, eller supit bort det, som jag ville uttrycka det. Men sanningen var ju att han inte var särskilt full och att han faktiskt hade kunnat tappa det även om han vore spik-nykter. Sak samma. Jag var (och är fortfarande) väldigt ledsen iallafall. Jag menar. Det var ju inte bara ett armband, det var vår ettårssymbol. Och han gillade verkligen det, det nämnde han ofta och han hade alltid på sig det. Så det känns surt. Mitt dåliga humör gick dock över relativt snabbt när Kenneth visade sig lite ledsen han med och så var fajten igång.

En timmes bowling och det började bra för min del. Fick 138 poäng på första serien och det är väl rätt okej, godkänt iallafall. Stig kom tvåa på 108 tror jag. Sen gick det utför. Men det var riktigt roligt i varje fall och jag vann faktiskt totalt sett tillslut med så det var skoj :) Stig kom tvåa, Annkie trea och Kenneth fyra. Men han tog sig ordentligt i slutet med flera strikar, så det var tur vi inte hann köra en tredje serie ;) Jag vann över svärfar också ja, måste bara poängtera det en gång för alla, det är inte varje dag det händer. Hihi. Sugen på en revansch snart Stig..? 

Efter bowlingen åt vi god mat och efter maten åkte vi till Hemmakväll och hyrde tre filmer. Annkie och Stig följde med oss hem på kaffe, lite singstar och sen såg vi även en av filmerna. The Crime tror jag den hette. Väldigt bra iallafall. Så lördagen var väldigt lyckad trots det lilla missödet med armbandet :P

Söndag: En riktig slapp-, mys- och kärleksdag. Kenneth vaknade jätteförkyld och hängig så det blev frukost i sängen för hans del, eller får oss båda rättare sagt, och filmvisning i form av Shrek 1. Jättemysigt var det :) Älskar att "slösa bort" en hel dag med Kenneth så ibland. Det är bland det underbaraste som finns. Vi skulle egentligen gått och buggat men eftersom Kenneth var sjuk så stannade vi hemma. Tog dock en liten promenad för att slänga våra kartonger och tidningar och för att få lite frisk luft men annars rörde vi oss inte många cm den dagen. Myyys :) På kvällen tittade vi på ännu en film utav dom vi hyrde, nämligen The Bucket List. Helt underbar. En film att må bra av och att älska. Ni som inte har sett den redan, gör det :) Lagade även god mat och bara trivdes underbart bra med varandras sällskap <33
 
Måndag: Kenneth var riktigt dassig när han vaknade och stannade hemma ifrån skolan (de hade bara ett självtest på en timme som han kunde göra hemma) i hopp om att må tillräckligt bra för att kunna gå till praktiken dagen efter. (läs, igår.) En lyckad taktik så här i efterhand. Jag missade träningen för jag var tvungen att plugga engelska, det känns alltid surt. Kollade på vår sista hyrfilm, Barnhemmet. En spansk skräckfilm som också var riktigt bra faktiskt. Annars hände inte mycket. Jag försökte pyssla om min älskling så gott det gick men både jag och Kenneth var ganska avslagna och sega tror jag.

Och sist men inte minst, gårdagen: Kenneth var på sin praktik på Drottnings Silvias Barnsjukhus och jag sov mest. Sov nog bara två timmar på natten mellan måndag och tisdag så jag tog en välbehövlig sovmorgon till elva. Och när jag hade duschat och gjort mig iordning var Kenneth redan hemma. Var en väldigt kort dag. Men det hade gått bra iallafall, trots förkylningen :) Vi lagade god mat på kvällen, kyckling och ris, och hade riktigt mysigt. Mamma kom även upp en sväng och lämnade lite kläder så vi bjöd henne på maten med. Riktigt mysigt. En toppendag det med! :)

Det var det det. Hela helgen och dagarna där efter har vart riktigt underbara. Nu kan jag inte sitta här längre, måste verkligen ta itu med engelskan. Fattar inte vad som har hänt förresten. Jag ska skriva en summering av kapitel två och jag brukar ha väldigt lätt för att skriva, både på engelska och svenska, i vanliga fall. Men det känns som jag är totalt blockerad. Gick upp med Kenneth imorse vid sex och åt frukost (jättemysigt för övrigt) och sen dess har jag suttit och knetat och knetat men det vill sig inte. Har skrivit en sida, slängt den och börjat om hela tiden. Jag kan inte börja. När man väl kommer igång går det ju så lätt men när man inte ens får till början, då är det kört. Blir så trött på mig själv. Men det släpper väl snart hoppas jag. Skönt att ta en paus ifrån det iallafall och skriva av sig lite i bloggen. Det behövs ibland.

Nu ska jag avsluta detta monsterinlägget. Är inte meningen att skriva så långt men jag ville få plitat ner helgens händelser för min egen skull och det har jag gjort nu. Väldigt skönt. Kan även passa på att tacka alla trogna läsare som orkar läsa alla mina långa inlägg och som dessutom orkar skriva en liten kommentar då och då :) Eller förresten: Tack alla ni som orkat läsa ändå hit! :) :)

Nya arbetskläder.



Såhär kommer vi alltså se ut på Liseberg i sommar. Detta är våra nya arbetskläder. Jag trodde det var ett skämt först men sån tur hade jag förstås inte. Och vi som klagade på våra gamla ibland?! Tröjan som tjejen har på sig ser ju alldeles för stor ut i modellen. Den verkar inte ha den minsta passform. Ser ju nästan ut som vårdkläder!?! Jag får iallafall lite härliga flash-backs ifrån min korta karriär inom äldrevården ;)

Nej, men allvarligt. Jag förstår inte hur dom tänker. Jag menar, kragen!? Och färgerna tycker jag inte heller om. Nej, ve och fasa. Det här ser ut som leksakskläder i mina ögon.
Jag har mycket hellre på mig de gamla kläderna. Har inte riktigt förstått mig på allt gnäll och klagade som gällde dom? Jag gillade faktiskt dom. De satt ju riktigt skönt och var inte alls så fula. Jag tyckte tvärtom om den ljusblåa färgen, det kändes som om den passade in på Liseberg. Håller ni inte med mig?

Nej, nu får jag faktiskt ge mig. Känner mig fruktansvärt negativt inställd till de nya kläderna redan på förhand och så pessimistisk får jag inte vara. Än så länge har jag har ju bara sett dom nya på bild, den här bilden, och det kan vara ganska svårt att göra en rättvis bedömning då. Eller hur? Det kan ju bli bra? Jag ska inte klaga. Dom är antagligen mycket finare i verkligenheten (hoppas, hoppas!) Men nu är jag såklart väldigt nyfiken på vad alla ni andra där ute tycker.. Så mina vänner, HISS eller DISS?

Ny design och jag fullkomligt älskar den!

Hej alla glada! Förlåt, jag har inte uppdaterat bloggen på ett tag men det har varit ett helt medvetet val. Har nämligen hållt på och filat på min nya design tillsammans med Sussie (som har gjort den efter en mall ifrån mig) så jag har haft fullt upp och dessutom har det inte kännts så lockande att skriva i den gamla. Hihi, men nu är jag alltså tillbaka med full kraft, mer taggad än någonsin. Kan knappt vänta med att sätta igång :)

Jo, designen. Jag måste överösa Sussie med beröm. Hon förtjänar att bada i det så duktig som hon är!! Hon är så otroligt grym. Verkligen världsbäst på att göra designer! Att hon dessutom står ut med mig och mina ändringar hela tiden är inte dåligt det heller. Jag är så petig, men när jag "gör" en design så vill jag ju att den ska bli precis som jag har tänkt mig. Jag har ju min bild klar i huvudet. Så tusen tack för att du har stått ut med mig gumman! Är så himla glad att just du gör mina designer!! :) Tycker om dig vännen. Kika gärna in i hennes blogg med, den är ursnygg och väl värt ett besök. Så det så. Tack även till min underbara vän Linda Pihlblad som har tagit alla tre naturbilderna i headern och låter mig låna dom. Du tar så fina kort gumman. Är otroligt tacksam :) 

Idag blir det plugg, plugg och åter plugg. Har en hel hög med engelskauppgifter att ta tag i. Nej, så illa är det kanske inte men ändå. Min älskling gör sin första praktikdag idag med, på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. Önskar han all lycka till då han inte är världens kryaste idag, han är jättförkyld stackaren, men jag är övertygad om att det kommer gå som en dans ändå :) Sen ska jag väl berätta att Mats, min chef ifrån Liseberg, ringde mig alldeles nyss och frågade om jag kunde komma ner och prata med honom och Patrik någon dag nu snart. Så jag ska ner dit på måndag vid halv elva. Det lustiga var att han inte ville berätta riktigt vad det gällde. Någonting om utbildning var det iallafall. Så det ska bli spännande. Alltid skoj med överraskningar :) Hursomhelst. Jag skriver ett inlägg senare idag och sammanfattar helgen som varit. Tills dess får ni ha det så bra allesammans. Kram på er!   

RSS 2.0